CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Winora Group Danmark Winora Group Danmark
Vi har besøgt Winora Group, hvor tradition og fremtidsvisioner går hånd i hånd i det tyske familieforetagende, der har en hel palette af gode... Winora Group Danmark

WinoraGroup02

Tradition og fremtidsvisioner går hånd i hånd i det tyske familieforetagende, der har en hel palette af gode kort på hånden, for cykelhandleren der ønsker at foretage sine indkøb nemt og bekvemt et og samme sted.
Historien om Winora Group er historien om Engelbert Weiner, en national tysk cykelrytter som i 1920 etablerede handelsfirmaet E. Weiner med speciale i samling af individuelle cykler. Fra en beskeden start på nogle få tusinde cykler til i dag at producere mere end 250.000 cykler er Winora Group blandt de mest betydende tyske cykelgrossister. I 2001 blev firmaet indrulleret i den store hollandske investeringskoncern Accell Group som tæller andre kendte cykelmærker bl.a Raleigh og Batavus.

WinoraGroup07

Winora Group drives i dag af fjerde generation Susanne Puello der sammen med manden Felix Puello har formået at bringe nye friske vinde ind i det traditionsrige familieforetagende, med nyskabende elcykler og det nærmest eksplosivt voksende nye brand Haibike.

Domicil i tysklands cykelvugge
Winora har til huse i industriområdet omkring Schweinfurt som har opfostret andre store tyske cykelbrands som Hercules og Sachs.  Winora råder over 27.400 m2 hvoraf de 15.000m2 er lagerfaciliteter. Lageret rummer 18.000 varenumre og man plukker 25.000 enheder om dagen der scannes i det papirløse system på 52 stationer. Samlet råder Winora over 2,5 km transportbånd og 1000 pakkebokse. Den gennemsnitlige gennemløbstid fra ordren indløber til den er færdigpakket er 45 minutter. I en af lagerhallerne på 7.500m2 finder man alene mere end 50.000 færdige cykler og der forlader i gennemsnit 4.000 cykler hver dag. Winora beskæftiger i dag mere end 250 medarbejdere.

WinoraGroup04

Eksport til hele verden
Winora Group betjener mere end 18.000 kunder i 40 lande. Leveringstiden i Tyskland er 24 timer mens resten af Europa inklusiv Danmark er 48 timer for alle reserve- og cykeldele, mens færdige cykler leveres i løbet af 4 til 5 dage. Ud over distribution håndterer de superoptimerede logistiske faciliteter også dagligt 4.500 leverancer og viderefordeling af dele fra underleverandører. De enkelte produkter er endvidere landespecifikke med hensyn til særlige ønsker og præferancer.

Stærke brands
Ud over Bike Parts reservedele omfatter Winora Group’s produktprogram 5 stærke brands som hver henvender sig til sit specifikke kundesegment. Winora, Sinus, Haibike og XLC. Winora er elcykler, hverdagsdagscykler og børnecykler til ethvert behov, mens Sinus er Winoras In-house kvalitetsmærke med fokus på livstil og cykelkultur. Sinus er en række meget innovative elcykler i smart og funktionelt design. Haibike er nyeste medlem af familien og har gjort en nærmest kometagtig karriere på det tyske marked med deres meget nyskabende og sportsorienterede cykelprogram. Branded så dagens lys i 1996. Specielt deres elektriske landevejscykler og mountainbikes har for alvor gjort mærket kendt uden for tysklands grænser. Haibike er netop nu inde i en succesbølge og er blevet Eurobike belønnet med adskillige Awards de senere år. For nylig har de endvidere fået yderligere to priser på den prestige fulde IF Produkt Design Award. Winora produktpaletten sluttes af med deres komponentserie XLC, der rummer alt i cykeltilbehør lige fra bagagebærer til pumper og lys.

WinoraGroup05

Bike-Parts
Med 1577 sider og mere end 14.000 varenumre er Bike Parts varekataloget cykelhandlerens indkøbsbibel, når der hurtigt og bekvemt skal bestilles stort set alle typer af reservedele og cykeltilbehør. Via et traditionelt varekatalog og onlinekatalog har forhandleren fuldt overblik og nem adgang til alt hvad han/hun har brug for, fra en og samme leverandør. Leveringtiden er 48 timer. Ud over deres eget brand XLC er Winora også leveringsdygtige i en lang række velkendte brands som eksempelvis Schwalbe, Sigma, SKS, Basil, Klickfix, SRAM, Campagnolo samt mange andre.

WinoraGroup06

Kundecenter
Kundeservice og kundeloyalitet prioriteres meget højt hos Winora. De har et særligt team som udelukkende håndterer garantisager og desuden foretager stikprøvekontrol på lager og samlebånd. Winora har lige lanceret et helt nyt unikt online værktøj, der giver brugerne mulighed for at søge teknisk assistance på mere end 500 modeller fra Winora, Haibike og Sinus, gennem teknisk dokumentation, billeder og video optagelser.

 

Winora Danmark
Winoras danske kontor blev etableret i 2011. Idag deler de kontor med Batavus og er beliggende i Horsens. Søren Petersen tager sig af salg og service  samt kundesupport. Winora Danmark har de seneste år fået godt fat i den danske cykelbranche, specielt med deres reserve- og cykeldele, samt de senere år med sortimentet af cykler, hvor især elcyklerne er meget populære.

WinoraGroup03

 

 

CYKELPORTALEN