CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vyro Components Vyro Components
Østrisk producent forsøger sig med spændende alternativt kranksæt med kontinuerlig gearudveksling. Vyro Components

Vyro-02

Gearsystemet til cykler gennemgår en rivende udvikling i disse år. Historisk set fra udelukkende at have indvendige gearnav og siden udvendige gear er der opstået en mængde nye typer af gearsystemer og gearkasser til indbygning i krankboksområdet.  Nogle bliver og andre dør igen, men meget af den udvikling er afledt af den stigende interesse for elcykler som sætter helt andre krav til styrke og pålidelighed end hvad den traditionelle teknik hidtil har kunnet honorere mht til pålidelighed. De nye transmisionstyper kan naturligvis også bruges på de traditionelle pedaldrevne cykeltyper.

Vyro-03

Østriske VYRO kranksættet prøver at overføre princippet fra Fallbrook Technologies indvendige gearnav med kontinuerlig gear udveksling kaldet NuVinci 360.
Det største problem ved kranksæt med flere klinger har altid været at kæden sætter sig fast eller falder af under skift, specielt under hård belastning og når udstyret bliver slidt og beskidt. Dette kan så afhjælpes med firnurlige tandkonstruktioner på klingerne og kædestyr. Dette er en af grundende til at SRAM nu helt har lagt forskifteren og de flerklingede kranksæt i graven.

Vyro-04

VYRO angriber problematikken anderledes ved at udforme klingen som en firdelt konstruktion der kan varieres trinløst i omkreds ved at flytte den ind og ud. For XC udgaven er min 24 tænder og maksimum 36 og alt derimellem.  VYRO har planlagt fire versioner, tre til mountainbike og en til landevej. I første omgang er udgaverne til Cross Country og Trail MTB klar. Med en udveksling 24-36. Selve kranksættet er standard mht til montage.    VYRO er gået online idag og udbyder de første 1000 kranksæt til de hurtige som vil være på “forkant” med den teknologiske udvikling.  Prisen for model VYRO AmEn1 er 329 Euro.

Vi arbejder på at kunne få lov at låne et system til en test.

Link

CYKELPORTALEN