CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Producenten Vivax hævder at Alpha er verdens letteste elektriske mountainbike. Og med en totalvægt på 13,3 kg lyder det ikke helt usansynligt. Alene den...

Producenten Vivax hævder at Alpha er verdens letteste elektriske mountainbike. Og med en totalvægt på 13,3 kg lyder det ikke helt usansynligt. Alene den banebrydende Gruber Assist elmotor som trækker direkte via et tandhjul i krankbolsen vejer kun 1,8 kg inkl. batteri.

Vi har tidligere omtalt Gruber Assist der kom på alles læber i forbindelse med en video der viste selveste Fabian Cancellaras cykel, da en undrende cykelverdenen så ham cykle umenneskelig stærkt på de toppede brostensveje sidste år.

Systemet er såre enkelt. Motoren sidder skjult inde i saddelrøret og trækker direkte på kranken via et tandhjul. Batteriet ligger i saddeltasken og systemet aktiveres on/of diskret via en lille knap på styret. Der er overhovet ingen elektronisk regulering, så cyklen opfører sig fuldstændig some enalmindelig cykel når motoren ikker er aktiveret.  Oplagt cykel til de forårstrætte motionister til et af de mange mountainbikemotionsløb hvor man godt kan have brug for lidt hjælp på de mange stigninger, men pas på motoren støjer så det er nemt at blive afsløret ;o)

Cyklen koster komplet 3995 Euro

Link

CYKELPORTALEN