CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Danmark er verdenskendt for sit flotte møbeldesign og sin arkitektur, mens cykellandet Danmark indtil nu ikke har haft meget at byde på, når det...

Danmark er verdenskendt for sit flotte møbeldesign og sin arkitektur, mens cykellandet Danmark indtil nu ikke har haft meget at byde på, når det kom til design af cykler. Denne tendens er ved at ændre sig, med nye producenter som sætter design og funktionalitet i højsædet.

Vi har prøvet en af slagsen fra danske Viva Cykler som er et forfriskende nyt bud på hverdagscykler hvor funktionalitet og flot design går op i en højere enhed.

VIVA mille miglia er en reminiscens af den klassiske sportsvogn, og det klassiske italienske motorløb over 1000 mil “mille miglia
Cyklerne er designet i Danmark, og produceres i fjernøsten. Stellet er et dobbelt butted aluminium stel i 7075 legeringen med wishbone bagstag. Finish og forarbejdning er til rent UG. Cyklen oser langt væk af stil og elegance. Den testede model i modehvid med Brooks lædersaddel.
Intet er overladt til tilfældigheder på denne cykel. Alle komponenter er valgt ud fra deres pålidelighed og ringe vedligeholdelse, f.eks. kadantrækket som ifølge producenten skulle være vedligeholdelsesfri de næste 17 000 km.
Tromlebremserne fra Shimano kan køre 8000 km inden justering og så er de blokeringsfri.
Den skjulte kabelføring med kevlarkabler og de solide metalskærme er andre flotte og funktionelle detaljer.

Afprøvning.
Viva Mille Miglia kommer ready to go, i to størrelser 52 og 57 cm. Gear, bremser og kadantræk fungerer upåklageligt og helt uden mislyde.Cyklen er yderst harmonisk og komfortabel at køre på. Kadantrækket fungerer fint. Der er med friløb og i direkte sammenligning med kædetræk mærker men kun en anelse tids forsinkelse når man skifter gear. Så længe man holder sig under de 25 km tiden oplevede jeg ingen forskel men derover kan man godt mærke en vist bremsende virkning, men det er irrelevant da cyklen er primært er tænkt til byen hvor hastigheden aldrig kommer højere. Eneste anke jeg har mod cyklen er den meget flade og lavt placerede frempind. Netop i byen er det en fordel med en mere oprejst kørestilling.

Udstyr.
Stel og forgaffel i aluminium
Shimano Nexus indvendig gearnav 8 speed
Gearskifter microShift
Shimano Rullebremser  som er blokeringsfri
Aluminiumsskærme
Kadantræk
Dobbeltbundede alu fælge
Brooks lædersaddel
Indvendige kabler med kevlar
Schwalbe Big Apple
Størrelse 52 cm passer på højder mellem 165 og 175 cm
Størrelse 57 cm passer på højder mellem 175 og 195 cm

Kadantræk contra kædetræk
Effektiviteten ved kadantræk contra kædetræk er
0 – 12 km/t er overførslen i kadangen bedre end med kæde
12-15 km er der ingen forskel
15 -25 km er mistes 7-10% i forhold til en kæde

Konklusion
Viva Mille Miglia er en fantastisk flot cykel, hvor der er kælet for detaljerne. Rent imagemæssigt er det svært at finde en flottere cykel. Den er først og fremmest skabt til byen som cafe’ racer om nogen vil.  Ud over dens flotte design er den vedligeholdesfri transmission dens største fordel. Nu har forretningsmanden ingen undskyldning for at få olie på tøjet mere, og så ligner den jo også lidt en klassisk sportsvogn.

Pris. Kr. 6498,-

Link.
Viva Cykler

Supplerende billeder.

CYKELPORTALEN