CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Under sloganet "One tyre, two seasons, many reasons" lancerer Vittoria deres seneste nyskabelse.

Under sloganet “One tyre, two seasons, many reasons” lancerer Vittoria deres seneste  nyskabelse. To dæk i et, er så vidt vides ikke set før, men  Vittoria Revo KXS er altså et vendbart foldedæk med tre funktioner. Ja hvorfor er der ikke lige nogen som har tænkt på det før.
Dækket består af to forskellige slidbaner, en på hver side. Den ene KX ,er profilleret og skulle angiveligt have bedre vejgrab under våde og fedtede forhold. Den anden KS er helt glat og skulle angiveligt have en gummiblanding som giver mindre modstand på tør vej. De to slidmønstre svarer til de mønstre som Vittoria i forvejen sælger under navnene Evo KX og Evo KS.

Afprøvning.
De første gange dækket skal sættes på er det temmelig vanskeligt, men det bliver bedre efterhånden som det køres til.  De fleste vil nok på forhånd montere dækkene med det fortrukne mønster, selvom det kan lade sig gøre at vende dem undervejs hvis vejret pludselig ændrer sig.

Continental og Swalbe var de første til at lancere dæksæt specifikt for brug for og bag. Disse fordele kan du også opnå med KSX sættet. Faktisk syntes jeg at dækkene samlet opnår det bedste resultat ved at kombinere dem med slick på baghjulet og mønster foran. Det passer bedst til det varierede terræn de fleste cykler i.  Køreegenskaberne for de to typer svarer fuldt ud til det man oplever på henholdvis et sæt EVO KX og et sæt EVO KS

Konklusion
Selve ideen med et vendbar dæk er udmærket. Revo KXS er et frisk bud på et universaldæk til motionscyklisten. Man kan diskutere brugbarheden af sådan et dæk, men det giver om ikke andet nogle kombinationsmuligheder. Det er slidstærkt  og specielt  kombinationen med slicksiden bagpå og mønster foran, er et rigtigt godt kompromis. Dækket kan syntes dyrt men man skal tænke på at man reelt set får to dæk. og tilsvarende længere holdbarhed.
At dækket er 35 g  tungere end de tilsvarende enkeltracerdæk, er i mine øjne temmelig ligegyldig og uden betydning for den almindelige motionist.

Pris 479,- pr stk.
Link til Vittoria

CYKELPORTALEN