CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Visionær ladcykel Visionær ladcykel
Lavo Bike viser vejen for alternativ drevne elcykler, der fødes af brændelsceller fremfor tunge miljø belastende batterier... Visionær ladcykel

Foto: StudioMOM

 

For præcis to år siden omtalte vi den første elcykel drevet af en brændelscelle. Læs mere her.   Cyklen blev dog aldrig realiseret. Nu forsøger et hollandsk team sig med samme princip på en umiddelbart flot designet ladcykel.  Lavo Bike er et samarbejde mellem et hollandsk design bureau Studio Mom og det Australske Universitet i South Wales om udvikling af en elektrisk ladcykel der får strøm fra en brændelscelle. Med det energiforbrug menneskeheden  har og som til stadighed vokser er batterier en blindgyde.

Batterier er det svageste led på alle elektriske apparater. Kapaciteten hænger nøje sammen med vægten, så jo længere batteritid og kapacitet ofte højere vægt. Hertil kommer problemet med de brugte batterier.

Hydrogen technologien er emissions fri og gør det muligt at transportere tre gange så megen energi pr. vægt enhed i forhold til de bedste batterier . Det betyder at både længere rækkevidde, højere hastighed og øget lastevene er inden for rækkevidde. Brændelscellen er patenteret og indkapslet så den er sikker og transporterbar.

Der er stadig tale om et koncept, så om Lavo har bedre held med at trænge igennem og få et større gennembrud i en verden hvor alle kun taler om batterier som den eneste frelse, bliver spændende at følge.  Skal vi se lidt pessimistisk på problematikken, er vi her på Cykelportalen bange for at vi bare er igang med at gentage det fossile energi eventyr, nu bare med batterier. Det eneste rigtige løsning er at mindste vores transportforbrug på første klasse eller droppe vores forbehold over for fusions teknologien som vil give os uanede energimængder.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN