CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vision Bikes er et af de mange "No Name" brands som findes på cykelmarkedet

Vision Bikes er et af de mange “No Name” brands som findes på cykelmarkedet.  Det er butikskæden Road Bike Shop som står bag. Visionbikes har 6 rammer i programmet i både aluminium og kulfiber.

Med den stadig stigende globalisering kan de fleste idag nedsætte sig som cykelproducent. Besøger man f.eks Eurobike kan man tage kontakt til en af de mange fjernsøstlige producenter. Måske har du selv et design ellers hjælpder de også med det. Så lægger man en pose penge og vupti snart ankommer en container fuld af cykelrammer efter dine specifikationer og med dit eget valgte navn og logo. Og med det yderst rimelige fjernøstlige prisniveau, kan du godt se frem til en god fortjeneste.

Det er efterhånden svært at opdrive en god aluramme, men Vision Bikes har en af slagsen i deres program som også omfatter rammer i kulfiber.

Scandium 7X/X skulle ifølge producenten være en håndbygget racerramme af US Scandium dobbeltbuttede rør. Over og underrør er konificeret for at opnå høj stivhed sammen med meget lav vægt. Rammens vægt er fra 1130 gram og forgaflen vejer ca. 360 gram.  1500 g for en komplet ramme er flotte data.
Rammen leveres som kit inkl. integreret styrfittings og sadelklampe samt en kulfiberforgaffel.
Nu er alt jo som bekendt relativt, men i mine termer er en håndbygget ramme ikke en ramme som spyttes ud i store styktal på en fabrik.  Men nevermind.
Rammens finish og forarbejdning er nydelig, uden dog på nogen måde at imponere.

Afprøvning.
Opmonteret og ude på landevejen mærker man straks at Scandium Pro rammen er i aluminium. Den har alle de karateristika man forbinder med aluminium. En del på den positive siden men desværre mest på den negative.

Rammen er meget stiv og rimelig sporstabil. Ved høj fart opleves en smule uro. Sagt på en anden måde, rammen er ekstrem levende, uden dog at være ukontrollerbar. Den er fudstændig  flexfri under kraftigt antrit. Desværre er den også meget hård og ukomfortabel. Dette kan formodentlig anspores til bagrammen. Faktisk minder den i opførsel særdeles meget om de tidlige Cannondale alurammer, som havde ry for at være meget ukomfortable og hårde at køre på. Det undrer mig også at Vision leverer en helt lige kulfiberforgaffel med en så stiv ramme. En lettere bøjet model med lidt længere fremløb ville have kompenseret for den noget hårde og levende køre oplevelse.
Hvad der først opleves som en stiv hurtig og spurtstærk ramme bliver på længere ture noget af en mareridt. Sættes der lette stive hjul på og tynde 18 – 20 mm dæk, skal man i mine øjne være lidt af en selvpiner for at kunne holde den ud.
Nu kan disse observationer jo nok syntes negative, men for mange ryttere, er det netop lige det man gerne vil have.

Konklusion.
Vision Scandium Pro er en udmærket ramme hvis målet er en stiv og let ramme.
Desværre mangler rammen noget af den sjæl som karakteriserer mange mærkevarer rammer.  Til korte ture (100 km) og spurter er den fremragende, mens mere magelige motionister og langturscyklister skal kikke sig omkring andetsteds. Her er den simpelthen for ukomfortabel. Prisen fejler tilgengæld ikke noget.

Pris 5995,- inkl inkl. Viper fullcarbon forgaffel styrfitting og saddelklampe.

For funktion giver vi tre

For pris giver vi fire

Vision Bikes
Road Bike Shop

CYKELPORTALEN