CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi tester ABUS Urban l Vi tester ABUS Urban l
Urbanisering har fået tag i cykelbranchen der har genopdaget daglidags cyklingen. Fra et være en cykeldiciplin kun gjort af børn og folk der... Vi tester ABUS Urban l

Abus-Urban-1-01

Abus er først og fremmest kendt for deres cykellåse, men har også et righoldigt program i tasker, lys og hjelme.  Til denne test har vi valgt at kikke nærmere på deres Urban l hjelm, der af forbrugermagasinet Tænk blev udråbt til testvinder i en stor sammenlignende test.

Abus Urban l opfylder sikkerhedskravene for cykelhjelme (CE-1078)  og desuden TÜV godkendt.  I det optimerede luftindtag med 21 kanaler,  er der foran monteret et insektnet som forhindrer insekter i at komme ind under hjelmen.  Der benyttes IN-Mould teknik og hjelmen fås i 9 forkellige farver og tre størrelser M (52-57 cm) L(56-62 cm) XL ( 61-65 cm). Visiret er aftageligt og hagespændet
Hagespænde med enkel betjening inkl en lille pude på undersiden så “den ikke niver”  Desuden bløde og behagelige stropper som er nemme at vedligeholde.  Endelig er der en indbygget LED baglygte.

Abus-Urban-1-021

Afprøvning
Da Urban l er tilegnet dagligdagscyklister er dens udformning noget mere moderat end de mange racerhjelme som findes på markedet, dog på nogen måder uden at falde igennem. Den er stadig lavprofil sporty i sin udformning med visir og trods den noget mere afbøjedede nakke som giver ekstra beskyttelse.

Abus-Urban-1-08

De 21 ventilations åbninger giver rigelig ventilation til langt de fleste formål, selvom der på meget varme sommerdage bliver temmelig hedt under skallen.  Selvom hovedkomfort er en personlig ting syntes jeg bestem at Urban l pasform er i orden. ‘Zoom’ size justeringsystemet i nakken er et stort drejehjul der strammer en indbygget rem rundt om hovedet. Denne i kombination med de justerbare remme gør at hjelmen kan komme til at sidde tilstrækkelig fast på langt de fleste hovedtyper. Med en vægt på 250 gram er hjelmen i den lette ende for prisklassen. Testmodellen var i matgrå farve som er meget neutral. Eneste ulempe er at den matte lidt gummiagtige overflade tager imod fedtede fingre, så den hurtig kommer til at se grim ud. Retfærdigvis skal det siges at de let tørres af med en fugtig klud. Vil du have mere farve på er der 9 forskellige farver at vælge imellem.
Mange specielt dagligdags cyklister vil nok helst være foruden et visir, som da også kan tages af.  Visiret har dog den klare fordel specielt for brillebrugere at den skærmer godt for solen specielt i forårs- og efterårsmånederne hvor solen hænger lavt.

Abus-Urban-1-05

Det integrerede lys i justerhjulet på bagsiden har fire små lysdioder der tændes ved at trykke ret hårdt på midten af knappen.  Der er to indstillinger, konstant og blinkende lys.  Umiddelbart ser lygten ud til at vende for meget ned ad, men når den sidder på hovedet lyser den fint og kan ses de lovfæstede 300 meter frem med god margen. Lygten fødes af et CR2032 celle batteri. Selvom lygten er ment som et supplement,  er det rart altid at have lys ved hånde hvis man har glemt de almindelige cykellygter.

Abus-Urban-1-03

Konklusion
Abus Urban l er en flot hjelm som kan bruges af stort set alle typer cyklister. Den har en god universel og tætsiddende pasform og kommer med mange fine features som indbygget lys og insektnet. Den sidder godt , er let at justere og har en atraktiv pris.  Vejl. udsalgspris kr. 599,-

Abus-Urban-1-07

Link

CYKELPORTALEN