CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi anmelder “På Mestrenes Asfalt” Vi anmelder “På Mestrenes Asfalt”
Cykelentusiasterne Niels Christian Jung og Reimer Bo har forsøgt at koge ny suppe på et allerede udtømt emne. Næbbe en betragtning de mere end... Vi anmelder “På Mestrenes Asfalt”

På-Mestremes-Asfalt-01

“Du kan ikke køre din Toyota ind på Formel 1- stjernernes baner og du får heller aldrig lov at sparke kuglen i kassen på Camp Nou, og du kommer næppe nogen sinde til at slå en smuk forhånd på Center Court på Wimbledon-anlægget”.  Sådan lægger de to forfattere Reimer Bo Christensen og Niels Christian Jung ud i starten af bogen for at understrege at som cykelmotionist har du disse muligheder, muligheder for at gøre de kendte, berømte og ikoniske professionelle cykelryttere kunsten efter, naturligvis på dine præmissser.

Men så falder kæden for denne anmelder også af.  Sikkert ikke en betragtning de mere end 250.000 danskere som er smittet af  mestrenes “look alike” basille deler.  Men indrømmet som mangeårig cyklist har jeg stadig svært ved at forstå hvorfor det er så pokkers interessandt at drøne op og ned af de samme bjerge som tour heltene og endda for manges vedkommende i samme overklisterede reklame cykeltrikoet.  Jo hvis jeg fik penge af firmaerne for at køre i deres tøj, så måske.

På-Mestremes-Asfalt-04

Inden læseren nu får kaffen helt galt i halsen og farer op og slår konen, så lad mig slå fast at På mestrenes asfalt er en udmærket bog af slagsen hvis man elsker at svælge i kendisser mere eller mindre ligegyldige udtalelser og har svært ved selv at finde ud af at cykle uden for Valby bakke.

Bogen er veldisporet og meget velskerevet og med mange gode vinkler og historie.  Alligevel syntes jeg der mangler lidt balance i tingene.  Bevares det er da meget morsomt at høre om de mange kendisser oplevelser med cyklingen , men som modvægt syntes jeg der mangler historier med helt almindelige motionister. Alle dem som cykler, hver dag, året rundt, eller bruger cyklen som afslapning og som ikke har brug for at ligne mestrene i deres regnbue farvede trikots overdænget med reklamer.

På-Mestremes-Asfalt-02

Det bedste indlæg er i mine øjne Anja Von Saekkers, der klart melder ud at hun cykler fordi hun har det godt på en cykel og for længst har ladet alt det præstations fremmende isenkræm blive hjemme.  Kan ikke lade værd med at trække på smilebåndet når Brian Holm (den store drengerøv)  køligt udtaler at internet forbindelserne er blevet bedre på Mallorca” Er det virkelig det mest afgørende for om det er en god cykeldestination”  tjaa sådan er vi jo så forekellige. Men en meget karakterisk statement for den verden vi lever i. I store træk er afsnittene om de enkelte cykelregioner med ruter og kort klart de bedste i bogen, her får læseren noget brugbart til inspiration og planlægning.

På-Mestremes-Asfalt-05

At På mestrenes asfalt ikke går rent ind på lystavlen hos undertegnede er nok mere udtryk for denne forfatters indstilling til cykelmotion end selve bogens kvaliteter som for nybegynderen vil være et udmærket startsted. For alle vi andre er der bedre og mere inspirerende cykelbøger på markedet.

Bogen er på 284 sider, rigt illustreret med mange flotte billeder. Den vejledende udsalgspris er kr. 349,-

CYKELPORTALEN