CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

På lørdag den 22. september vil Johannes Berg Rasmussen forsøge at sætte verdensrekord, når han skal cykle fra grænsen i syd, til Skagen i...

På lørdag den 22. september vil Johannes Berg Rasmussen forsøge at sætte verdensrekord, når han skal cykle fra grænsen i syd, til Skagen i nord og retur igen – i ét stræk.

I juni kvalificerede Johannes Berg Rasmussen, fra Kolding, sig til at deltage i Race Across America (RAAM) i 2014. Det skete da han cyklede 654 km i 24 timers cykelløb, Bianchi Melfar 24 hours Challenge, i Middelfart.

Startskuddet til verdensrekordforsøget lyder klokken 10.00 på Oksevej i Padborg og herefter går turen op igennem Jylland, til halvvejs mærket ved Grenen Kunstmuseum. Undervejs i sit rekordforsøg, som er en del af forberedelsen til RAAM i 2014, vil der være et crew bestående af ialt ni personer. Heraf er de to officials fra det internationale ultracyklist forbund (UMCA).

Det er målsætningen at de 760 km. vil blive gennemkørt på omkring 26 timer.

Den hidtidige rekord som er fra i år, er på 11 timer og 41 min for 380 km, fra grænsen til Skagen. Der er ikke nogen som endnu der har kørt den dobbelte distance både S-N og N-S. Det er den Johannes Berg Rasmussen vil forsøge sig på i weekenden.

Fakta
Race Across America er et cykelløb på 5.000 km på tværs af USA, som skal gennemføres på maksimalt 12 dage. Hvert år i juni gennemfører et få-antal mennesker RAAM, som af mange er kendt som verdens hårdeste sportsbegivenhed.

I 2014 gennemfører Johannes Berg Rasmussen, fra Kolding, RAAM med målsætningen om at slå den danske rekord ved at gennemføre løbet på under 10 dage.

Der vil undervejs på turen blive både taget billeder, ligesom vi vil forsøge at lave en video. Foruden vil der blive opdateret på både projektets hjemmeside og facebook.

Link

CYKELPORTALEN