CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Verdens letteste elektriske mountainbike Verdens letteste elektriske mountainbike
En pensioneret elektronik ingeniør fra Schweiz har bygget sin egen elektriske mountainbike, der gør selv den letteste almindelige mountainbike grøn af misundelse... Verdens letteste elektriske mountainbike

Montanara Volta02

De fleste fabriksfremstillede elcykler vejer mellem 20 og 30 kg. Men sådan behøver det ikke være.  Den 74 årige nu pensioneret elektronik ingeniør Jean-Pierre Schiltknecht, satte sig for at bruge pensionist tilværelsen på at konstruere en elektrisk mountainbike som kunne hjælpe de aldrende ben lidt på vej, på stigningene omkring Zurich.

Resultatet har han kaldt Montanara Volta og er en ikke helt almindelig mountainbike på kun 7,66 kg inklusiv batteri og motor.  Jean-Pierre har altid været en meget aktiv sportsmand både som marathonløber og cyklist.
Hans motto har altid været, at vægtreduktion var vitalt for at opnå de bedste resultater.  Men de senere år var den ellers toptrimmmede pensionist ben begyndt at knirke lidt pga. alder. Men det skal jo ikke afholde en fra stadig gerne at ville cykle på mountainbike fremfor at sidde stille i lænestolen.

Montanara Volta03

Nu er Jean-Pierre ikke nogen helt almindelig mand, når talen falder på iderigdom og konstruktive talenter. I 1991 byggede han en 800 gram let solcelledrevet modelflyver som med verdensrekorden 10 timer, 43 minutter, og 51 sekunder var nok til at give ham en plads i Guinness Book of World records.  I 1995 konstruerede han en mountainbike i titanium på 5,8 kg som gav ham endnu en titel i rekordbogen som verdens letteste. Endelig i 1998 konstruerede han verdens letteste el-cykel på 9,7 kg naturligvis i titanium.

Montanara Volta04

Montanara Volta bygger på en Scott Scale ramme med de letteste komponenter.  Der er ikke tale om en pedelec drevet cykel men en powerassist. Motoren kan levere mellem 250 og 400 watt og fødes af en 250 watts batteri. Batteriet kan udskiftes til en 800 watt men så stiger vægten på den samlede cykel til 9,9 kg. Motoren aktiveres og reguleres ved hjælp af en regulator indbygget i en ringklokke. Cyklen gjorde det muligt for ham at gennemføre et  180 km og 4000 højdemeter langt marathonløb.  Så al tale om at el-cykler, kun er for tøsedrenge, bliver med Jean-Pierre og hans Montanara Volta gjort til skamme…

CYKELPORTALEN