CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Verdens hurtigste landevejsracer Verdens hurtigste landevejsracer
Cannondale har sat barren højt med deres nye aerodynamiske landevejsracer SystemSix Verdens hurtigste landevejsracer

Cannondales nyeste landevejsracer SystemSix, er som navnet antyder designet som et komplet system, med lavest mulig vindmodstand og størst mulig effektivitet, der iflg Cannondale skulle gør den til den hurtigste UCI godkendte landevejsracer.

“SystemSix er resultatet af et nyt design hvor hvert eneste element er optimeret med kun et formål, størst mulig fart” siger Nathan Barry, der er Desin Ingeniør hos Cannondale. Og han forsætter, “Aerodynamisk drag er den største forhindring, alle ryttere uanset niveau skal overvinde. Derfor er den nye SystemSix ikke kun cyklen for eliten, men for alle som ønsker størst mulig fart.”


SystemSix er bygget omkring seks hoved elementer: ramme, forgaffel, saddelpind, styr, frempind og hjul, der alle arbejder sammen som et system. Ved udelukkende at designe cyklen til skivebremser, kan ingeniørene omgå de problematikker som fælgbremser giver, hvor samspillet mellem ramme, forgaffel og hjul nu har kunnet reducere vindmodstanden til en hidtil uset lav værdi. Ved omhyggelig udformede airfoil profiler omkring ramme, forgaffel og saddelpind kan lufthvirvler reduceres uden at det går ud over stivheden i rammen.

Cannondale’s nye HollowGram KNØT64 hjul kombinerer aerodynamik med bredere dæk, mens KNØT SystemBar reducerer drag samtidig med et flot design i en one-piece styr/frempind, som er justerbar med op til 8° hældning og hvor frempindlængden kan ændres.

SuperSix understøtter  Power2Max power meter, og har fået nye Speed Release thru-aksler, samt intern kabelføring. SystemSix fås i fire herremodeller i størrelserne 47, 51, 54, 56, 58, 60, 62 og en kvinde specifik model i størrelserne 47, 51, 54. Priser på de nye fart vidundere kommer til at ligge mellem kr. 26.000,- og 70.000,- afhængig af udstyrs variant eller et løst rammekit.

Vi vender tilbage med flere billeder og info om den nye SystemSix og de øvrige Cannondale produkt nyeheder, fra deres Summer Camp i Heidelberg i næste uge.

Link

CYKELPORTALEN