CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Velomobilcenter.dk Velomobilcenter.dk
Vi har besøgt Nordens første velomobilcenter, et center der har specialiseret sig i vejledning, salg og service af de specielle velomobiler og liggecykler. Velomobilcenter.dk

velomobilcenter10

Velomobilen , kabinecyklen,  liggecyklen… kært barn har mange navne, er en af få cykeltyper hvor det også er behageligt at cykle om vinteren når elementerne rigtig rusker.  Vi har besøgt velomobilcenter.dk  der er nordens første salgs- og servicecenter der udelukkende beskæftigier sig med denne helt specielle cykeltype.
Centret blev startet for et lille års tid siden af André Kjærsgaard.  Ud over naturligvis at være mangeårig bruger og selvbygger af velomobiler har han også en mekanisk og elektrisk håndværkerbaggrund med i bagagen.  André får til daglig hjælp af  Yoann Baudin der er fransk uddannet ingeniør med speciale indenfor konstruktion og visualisering.

Endelig er Carl Georg Rasmussen, opfinderen af den legendariske danske velomobil Leitra,  Thorsten Rental multisproget visionær cyklist og velomobil importør og Pernille Kjærsgaard  med som partnere .  Der er ingen tvivl om at man som kommende velomobilkunde vanskeligt kan finde større viden og praktisk erfaring end hos velomobilcenter.dk

velomobilcenter04

“Det første år har gået over al forventning. Trods et prisniveau startenden ved omkring de 40.000 kr. for en basismodel, har vi i gennemsnit solgt en velomobil om måneden, så vi ser lyst på fremtiden” fortæller André

Da velomobilen på mange måder minder om en pedaldrevet bil, kræver det en hel anden tilgang, end en “normal” cykel når kunderne skal vejledes.  “Vores vision er at alle i Norden skal have mulighed for at få et indblik i velomobilens verden, gennem et lettilgængeligt, kvalificeret, servicebevidst og nærværende velomobilcenter”

velomobilcenter06
Det betyder at man som interesseret ikke bare får lov at købe en velomobil uden videre.  Når en typisk førstegangs kunde henvender sig starter vi med at aftale et tidspunkt til til en introduktion og guidet prøvetur.  Prisen for dette 250 kr. For de penge bliver man instrueret i at betjene og køre en velomobil. Det foregår med følgecykel hvor guiden cykler foran. Man prøver at cykle i forskelligt terræn og cykler både på landevej og i byen hvor man som første gangs velomobilist oplever ens medtrafikanter fra en noget anderledes vinkel og ikke mindst hvordan man gebærder sig overfor dem.  Hele seancen varer omkring 3 timer og beløbet bliver naturligvis refunderet hvis man beslutters sig for at købe en velomobil.  Cykelportalen er blevet lovet en prøvetur senere på året, hvor vi naturligvis vender tilbage med vores indtryk, så hvem ved måske den aldrende Volvo skal vige pladsen for en ung viril velomobil.

velomobilcenter07

En velomobil er ikke bare en hyldevare, så når man først har bestemt sig for at man vil være velomobilejer, så hjælper velomobilcenteret også med at konfigurerer ens nye vidunder. En basismodel fra en af de kendte producenter starter som tidligere nævnt omkring de fyrre kilo kroner, altså ikke mere end en topliret kulfiberracercykel, som man kun kan bruge om sommeren.  Fremvisning samt afprøvning af det brede udvalg af aktuelle velomobiler og tilhørende udstyr, repræsenteret i et informativt og uformelt miljø. Vejledningen er baseret på kundens behov, og udføres af et oplagt og servicebevidst team med tusindvis af velomobil kilometer i benene, baseret på daglig transport, sport og touring.

Dette støttes op af værkstedsfaciliteter der kan påtage sig enhver opgave. Dette skaber en ro og base for, at slutbrugeren får den oplevelse der gør, at den positive og inspirerende verden omkring velomobiler.

Hvem er den typiske velomobilist ?  “uha det er en blandet skare som er svære at sætte nogen bestemt ediket på.  Lige fra dem som har prøvet alle typer cykler og nu vil prøve en velomobil, til familiefaderen som står og skal til at købe bil nr 2 men vælger en velomobil.  Så det lidt nørdede image som mange velomobilister har i manges øjne holder ikke”  slutter  André Kjærsgaard inden han sætter sig ud i sin velomobil en råkold fredag eftermiddag for at køre hjem og holde weekend.
velomobilcenter05

Velomobilcenter.dk fører et bredt udvalg af velomobiler, og kan derudover fremskaffe stort set alt samt ikke mindst bygge og videreudvikle kundens helt egen velomobil,  samt naturligvis reparer og modificere eksisterende.

Du kan læse og se mere om velomobiler i vores reportage fra Spezialradmessen i Tyskland.
Eksempler på velomobiler.

Det nye velomobilcenter ligger på Sandbakken 9 – Ganløse – 3660 Stenløse og har åbent dagligt. Tlf. 60 60 79 59 

Link

CYKELPORTALEN