CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Velo City 2015 Velo City 2015
Den franske Atlanterhavsby Nantes er næste år vært for VeloCity konferancen som blev etableret af ECF for mere end 30 år siden. Velo City 2015

VeloCity2015-Nantes

Efter at København havde værtskabet for VeloCity  konferencen i 2010 blev flere almindelige danskere bekendte med dens eksistens, men konferencen er langfra ny. Den blev lanceret af den Europæiske Cyklist Organisation ECF  for mere end 30 år siden med tanke på at tiltrække byplanlæggere, forskere, NGO’er, embedsmænd og politikere, der alle arbejder for at fremme bæredygtighed og livskvalitet ved hjælp af cykling.

Konceptet har vist sig som en succes, og idag har mange byer og lande verden indset de mange fordele ved cykling, bl.a. i forhold til klima, forurening, energi, byliv, sundhed og trængsel. Det betyder også at byerne nu næsten står i kø for at få lov til at være vært. I år var det Adelaide i Australien som var vært for den Globale konference. Næste år er turen kommet til den franske by Nantes som i 2013 fik titlen som den mest grønne europæiske hovedstad og en placering som nr.5 på listen over de mest cykelvenlige byer.

Fly-to-Nantes

Der bliver derfor rig lejlighed for de deltagende parter til at se eksempler på fransk byplanlægning og infrastruktur med udgangspunkt i cyklen samt få inspiration gennem de mange indlæg fra hele kloden.
Konferencen løber af stablen fra den 2 til 5 juni 2015 og har nu åbnet for registrering.  Konferencen har modtaget 740 indlæg, som nu vil blive gennemgået og sorteret til det endelige program som ligger fast hen på foråret .

Link

 

CYKELPORTALEN