CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vand er ikke bare vand Vand er ikke bare vand
Hurtigere, stærkere og smidigere med basisk hydrogenrigt vand Vand er ikke bare vand

Mælkesyreproduktion og kroppens restitutionstid er afgørende, når du ønsker at forbedre din præstationsevne. Kroppen præsterer nemlig bedst over tid på aerobe processer – en energiomsætning, der kræver ilt. Når kroppen tvinges over på anaerobe processer, hvor der ikke bruges ilt, produceres mælkesyre og kroppen svækkes.

Syreophobninger viser sig som ømme muskler efter hård træning. Ved hård og længerevarende fysisk og psykisk belastning tæres der på basereserverne, og derfor har mange idrætsudøvere et stort syreoverskud. Det er et problem, når der skal præsteres, for kroppen fungerer bedst ved neutral pH-værdi.

Sportsdrikke er syrebomber for din præstation
Idrætsudøvere drikker mange energidrikke uden at vide, at de store blodsukkerstigninger belaster kroppen og har en syredannende effekt. Du kan med fordel skifte sportsdrikken ud med basisk hydrogenrigt vand før, under og efter fysisk aktivitet – og dermed hjælp kroppen til at holde pH-værdien neutral, og tilføre ekstra antioxidanter.

Flere idrætsudøvere i Norge har haft stor glæde af at drikke basisk hydrogenrigt vand. De har gode resultater, oplever øget fleksibilitet, øget energiniveau, øget fedtforbrænding og muskeltræning for ikke at nævne større udholdenhed både fysisk og mentalt.

En velhydreret krop præsterer bedre
Når kroppen dehydrerer falder præstationsevnen. Flere videnskabelige undersøgelser viser, at et væsketab på 2-3 % af kropsvægten vil forringe præstationsevnen med op til 20 % – og give en pulsstigning på 15-20 slag per minut. Når kroppens væskemængde reduceres, vil blodet fortykkes og begrænse evnen til at transportere ilt til de arbejdende muskler.

Hydrogenrigt vand kan optimere din præstation
De tilførte ioner, molekylær hydrogen, skaber en stor antioxidant-effekt, som afgiver ilt til         vandet – og jo mere ilt du har i kroppen, jo længere kan du performe, inden den anaerobe proces sætter ind. Vandets vandmolekyle-klynger splittes op, og vandet er derfor nemmere at drikke grundet den reducerede modstand. Dette gør vandet lettere for kroppen at optage, da det har nemmere ved at trænge ud i cellerne modsat almindeligt postevand. Ioniseret vand har derfor en dybere og mere effektiv effekt på kroppens hydrering.  Vandet har et basisk pH-niveau, som hurtigere kan neutralisere mælkesyre. Du kan slukke tørsten med filtreret, rent og basisk drikkevand fyldt med antioxidanter.

Link

CYKELPORTALEN