CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

De italienske statsbaner vælger foldecykler De italienske statsbaner vælger foldecykler
På mange fronter er Danmark en foregangsland når talen falder på det at cykle.  Alligevel er lande som Tykland og nu også Italien et... De italienske statsbaner vælger foldecykler

På mange fronter er Danmark en foregangsland når talen falder på det at cykle.  Alligevel er lande som Tykland og nu også Italien et mulehår foran med løsninger hvor “nye” cykeltyper kombineres med kollektive transportformer.

En af de store taiwaniske producenter af foldecykler til dagligdagsbrug  Tern Bicycles, har indgået et samarbejde med Italiens nationale jernbaneselskab Trenitalia om en specialdesignet Tern Link P9 der tilbydes passagerne til en reduceret pris. Cyklen kan tages gratis med i Trenitalia’s Frecciarossa højhastighedstog der kører mellem alle de større italienske storbyer.

Initiativet er et forsøg på at få flere til at tage toget i kombination med en foldecykel som en oplagt mulighed for at kombinere flere transportformer. Filosofien er simpel men effektiv.  Tag cyklen hjemmefra til stationen fold den sammen og tag den med i toget og vel fremme tager man igen cyklen til sin slutdestination.

“Fremtidens transportform er multimodale, hvor folk benytter en kombination af tog, bus, cykel,  gang og bil til at komme rundt” udtaler Tern direktør Joshua Hon. “Og cykler der er transportable, er forbindelsen mellem de forkellige transportformer, og vil blive en integreret del af fremtiden.  Det er en stor ære at få lov at arbejde sammen med Trenitalia for at opfordre folk til at benytte offentlige transportmidler.

“Hver eneste jernbanestation kan servicere mange flere kunder hvis disse kunder har adgang til en cykel” udtaler Luigi Barbavara, der er Tern’s distribution partner i Italien. “Trenitalia ønskede at samarbejde med et brand som kan tilbyde høj kavlitet og service som er forlignelig med deres Frecciarossa højhastighedstog.”

Lad os håbe at DSB kunne overtales til et lignende initiativ i Danmark, så vi kan få alle de “normale” cykler ud af togene…

Link

 

CYKELPORTALEN