CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

UCI Trials World Cup vundet til Aarhus UCI Trials World Cup vundet til Aarhus
For andet år i træk har Danmark sikret sig værtskabet for UCI Trials World Cup. I år er det Aarhus, der lægger kulisse til,... UCI Trials World Cup vundet til Aarhus

For andet år i træk har Danmark sikret sig værtskabet for UCI Trials World Cup. I år er det Aarhus, der lægger kulisse til, når sportens verdenselite.

150 ryttere med danske deltagere i verdensklasse – dyster på avancerede baner ved Pakhus 77 på Aarhus Ø, 1.- 3. september.

Tilskuerne kan se frem til at komme helt tæt på rytterne til et show og en konkurrence med vild akrobatik og nervepirrende spring på to hjul.
Bike trials er cyklingens svar på ekstremsport, og rytterne kan i princippet køre på alle typer forhindringer – også midt i en by. Derfor var glæden ekstra stor, da Aarhus Events fik UCI Trials World Cup som hovedevent til Urban Sports Festival Aarhus. En gadesportsfestival, der også har wakeboard, parkour, break og skate på programmet.

”Publikum har virkelig noget at glæde sig til. Det glæder mig, at vi i år kan udvide den populære Urban Sports Festival med endnu en spektakultær disciplin. En world cup understreger festivalens internationale profil, og vi ser frem til, at endnu flere gæster kan opleve, hvordan byen kan bruges til bevægelse og fællesskab,” siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus.

Glæden er også stor i det danske bike trial-miljø. Ikke mindst i klubberne i Holbæk og Viborg, som har ryttere på internationalt niveau. Ole Kristensen fra Viborg Trial Club er officiel vært. Han siger: ”At vi igen i år får UCI Trials World Cup til Danmark, er stort for sporten og alle de inkarnerede udøvere. Vi har flere danske deltagere, som ligger højt på verdensranglisten. Jonas Kristiansen i 20”-klassen som er nr. 13 på UCIs liste og tre ryttere i top-25 i 26”-klassen, nemlig Jakob Arentz, Jonas Jensen og Jakob Storgaard. I bike trial kan selv den mindste fejl flytte mange placeringer, så alt kan ske, og vi tror både på semifinalepladser og topresultater på hjemmebane.”

Aarhus Events har gennem mange år arbejdet tæt sammen med Sport Event Denmark omkring bud på og afvikling af internationale sportsevents og har også været med til at sikre UCI Trials World Cup til Aarhus.

”UCI Trials World Cup bliver én af hovedattraktionerne ved sommerens Urban Sports Festival. Det er interessant at se, hvordan disse forholdsvis nye discipliner i gadebilledet kan være med til at sætte fokus på at skabe oplevelser for alle på tværs af for eksempel alder og nationalitet,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Publikumsmagnet med stor underholdningsværdi
Bike trials er en showsport og disciplin, hvor rytterne brillierer på forhindringsbaner og i fuld kontrol hopper over træstammer og betonrør eller springer fra forhindring til forhindring et par meter over jorden. Dem, der kommer over forhindringerne uden at ramme jorden med andet end deres cykeldæk, scorer flest point. Konkurrencerne løber over tre dage og niveauet trappes løbende op til finalen søndag eftermiddag og aften. Men der er kvalifikationsrunder hver dag, og den høje underholdningsværdi gør sporten til en publikumsmagnet, hvor tilskuerne nemt kan få timer til at gå. Derfor er der også både street food og kolde drikke til de ca. 15.000 tilskuere, der forventes.

World cuppen afvikles fredag 11.00-19.30, lørdag 09.00-17.30 og søndag 09.00-19.15. Mad- og drikkevognene er åbne fra 11.00-20.00 alle dage. Festivalens gæster kan også prøve bike trials på en særlig bane med professionelle instruktører. Urban Sports Festival Aarhus løber af stablen under Aarhus Festuge. Igen i år er det Copenhagen Event Company og Trialaction.dk, der arrangerer UCI Bike Trials World Cup – i Aarhus i samarbejde med Aarhus Events.

CYKELPORTALEN