CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

UCI bruger mobilt måle udstyr for  hurtigt og præcist at checke cykler for overholdelse af regler UCI bruger mobilt måle udstyr for  hurtigt og præcist at checke cykler for overholdelse af regler
UCI VIL BRUGE BIKEFITTING.COM'S NYE HURTIG-TEST UDMÅLINGSUDSTYR UCI bruger mobilt måle udstyr for  hurtigt og præcist at checke cykler for overholdelse af regler

 

Med sit ry for høj kvalitet, nøjagtige og effektive cykeltilpasningsværktøjer og -systemer, blev bikefitting.com kontaktet af Union Cycliste Internationale (UCI) for at skabe nyt udstyr, der gør det muligt for UCI-kommissærer at fastslå, om cykler opfylder UCI-reglerne til brug ved cykelkonkurrencer.

Mobilt udmålings udstyr gør det muligt for UCI at tjekke cykler hurtigt og præcist for overholdelse af UCI-reglerne før individuelle landevejs-, bane- og paracykling-begivenheder.

For at sikre, rytterene anvender sikkerhedsmæssigt forsvarlige opsætninger af cyklerne, er der en række regler for geometrien af ​​deres cykler, især vedrørende individuel tidskørsel på landevej og holdforfølgelse på banen. Disse regler fokuserer i høj grad på, hvor langt fremover eller strakt kørestillingen er, da begge gør det sværere at kontrollere cyklen. For eksempel hedder det i artikel 1.3.013 i UCI-reglementet “Sadlens top skal være mindst 5 cm bagud i et lodret linie, som passerer gennem krankens aksel”, og artikel 1.3.023 siger “Afstanden mellem lodret linie, der går gennem krankens aksell og yderkanten af ​​styret, må ikke overstige 75 cm.”

Test udføres ofte umiddelbart før løbsstart, derfor er et hurtigt og enkelt system altafgørende for en smidig drift og sikkert løb, hvilket er vigtigt for UCI, ryttere, hold og løbsarrangører.

Jiggen skabt af bikefitting.com giver brugeren, ofte en kommissær, mulighed for hurtigt og præcist at kontrollere, om en cykel overholder de tilladte parametre.

Ved at anvende de afprøvede og pålidelige teknologier i deres cykeltilpasningssystemer bruger bikefitting.com software, som skaber algoritmer ud fra indtastede data. Laserboksen på jiggen måler hurtigt cyklen og dens vinkler, algoritmen afgører, om rytterens position er i overensstemmelse med UCI-reglementet, og der gives en farveindikation. Hele processen tager omkring tredive sekunder.

Michael Rogers, UCI Head of Road and Innovation sagde: “Tjek af cykel før race er afgørende for rytteres sikkerhed, men de kan opbygge stressmomenter, hvis de ikke udføres under optimale forhold. UCI er derfor glad for dette partnerskab med bikefitting.com, som har udviklet en cykel udmålingsudstyr, der er nøjagtigt, hurtigt og pålideligt.”

Systemet er tilgængeligt og pålideligt, hvilket skaber tillid til brugerne, de ryttere og hold, hvis cykler undersøges.Udmålingsudstyret vil ikke kun være tilgængelig for UCI, men også for bikefitting.com forhandlere og kunder – såsom cykeltilpasnings udbydere eller professionelle teams og nationale forbund – som ønsker at drage fordel af hurtig og effektiv test og af regel overholdelse.

Den nye bikefitting.com jig vil være tilgængelig fra 16/05/2022 via UCI og bikefitting.com distributører og vil første gang blive set i brug ved den individuelle tidskørsel i Giro d’Italia.

bikefitting.com:
At bygge en drømmecykel er én ting. At matche pasformen til din krop og have en behagelig oplevelse er en anden. Bikefitting.com har specialiseret sig i at sikre, at ryttere kan få mest muligt ud af deres ture. Fra justering af pedalklamper, sadel valg og cykeljusteringer til en komplet pasform, dynamisk pasform eller pedalanalyse, bruger bikefitting.com videnskabelig analyse og lazer-guidet præcision til at skabe din perfekte pasform. Find din på bikefitting.com.

UCI:
Union Cycliste Internationale (UCI) blev grundlagt den 14. april 1900 i Paris, Frankrig, og er det verdensomspændende styrende organ for cykling. Den udvikler og overvåger cykling i alle dens former og for alle mennesker: Så som konkurrencesport, sund rekreativ aktivitet, transportmiddel og også bare for sjov. UCI administrerer og promoverer de ni cykeldiscipliner landevej, bane, mountainbike, BMX Racing, BMX Freestyle, cyclocross, trials, indendørs cykling og e-sportscykling. Fem af disse er med på de olympiske leges program (landevej, bane, mountainbike, BMX Racing og BMX Freestyle), to i de paralympiske lege (vej og bane) og fire i de olympiske ungdomslege (landevej, mountainbike, BMX Racing og BMX Freestyle). For mere information:: www.uci.org

 

 

CYKELPORTALEN