CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

For mange cyklister er det den ultimative cykeloplevelse at cykle i bjerge. De fleste gør det på landevejscykler uden oppakning og følgebil,  men man...

For mange cyklister er det den ultimative cykeloplevelse at cykle i bjerge. De fleste gør det på landevejscykler uden oppakning og følgebil,  men man kan også gøre det som rigtig turcyklist med fuld oppakning.  Med det rette udstyr og gearing er det en stor oplevelse at transportere sig selv og sin udstyr over pas efter pas og fra sted til sted.

Her følger lidt inspiration til en par cykelture i alperne.  Alle ture blev gjort på en standard mountainbike monteret med cykeltasker. Der blev kørt offroad flere steder uden bagage.

backgroundPå vej op over Col de Bernard passet mellem Italien og Schweiz.

Turen havde udgangspunkt i Geneve i Schweiz hvorfra vi cyklede sydpå til Briancon i Frankrig.  Undervejs gjorde vi holdt og tog på MTB dagsture i området.  På de godt tre uger blev det til mere end 25.000 højdemeter og vel og mærke med 15-20 kg bagage.
Læs hele turbeskrivelsen “Langt højere bjerge”

alper01Offroad omkring Col Mount Cenis i de franske alper.

Er du bidt af en gal mountainbike og syntes at Valby bakke er for tamt, så besøg de mange militære anlæg som ligger på grænsen mellem Italien og Frankrig alperegionen.  Her er masser af løse sten og meget stejle pister visse steder helt op til 20% . Så god kondition og ikke mindst en stor portion vilje er gavnligt, men belønningen venter i form af imponerende bjerg panoramaer.
Læs hele turbeskrivelsen “Off the beaten track”

alper03På vej op mod dæmningen Grande Dixende

Schweiz er et drømmeland for bjergcyklisten.  Infrastrukturen er indrettet så viseligt, at mange af de fineste pas er lukket for biler, så som cyklist deler man kun vejen med vandrere og postbusserne.   Læs hele turbeskrivelsen “Blandt klokkende køer”

CYKELPORTALEN