CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

NEMT OVERBLIK OVER CYKELRUTER I FLANDERN Tekst og fotos: Eigil Jacobsen Det typiske flamske landskab er kendetegnet af store marker med poppeltræer, rolige landeveje,...

NEMT OVERBLIK OVER CYKELRUTER I FLANDERN

Tekst og fotos: Eigil Jacobsen

Det typiske flamske landskab er kendetegnet af store marker med poppeltræer, rolige landeveje, gamle kirker og klokketårne, floder og kanaler. Helt ideelt til at hoppe op på jernhesten og tilbringe nogle dage i frisk luft med gastronomiske højdepunkter og masser af oplevelser og motion.

Flandern har et af Europas tætteste cykelnetværk, og det flade landskab er ideelt for cykling – ikke mindst fordi cykelstierne er bygget op omkring et genialt cykelknudepunktnetværk – de såkaldte knooppunkten, som strækker sig over hele Flandern. Alene i Antwerpen-provinsen er der ikke færre end 2.750 kilometer cykelstier, som er forbundet via disse knooppunkten.

Tourisme Provincie Antwerpen (TPA) tilbyder en FIETSBOX, der indeholder 4 meget detaljerede kort med 5500 kilometer cykelstier langs disse knooppunkten.

Ud fra det detaljerede kort planlægger man sin rute og skriver rutens knooppunkten (numre) på den smarte cykelstyrstrip, dfer følger med boxen. Når man er på ruten skal man derfor ikke slås med et kort, der blafrer i vinden – man skal blot følge sine noterede numre. Enkelt og genialt.

Cykelstierne er bygget op omkring et genialt cykelknudepunktnetværk

Husk cykelshorts
Det kan godt være, at de eneste højdepunkter i Antwerpen-provinsen, som denne udsendte kørte rundt i sammen med andre kolleger fra Danmark og Sverige, er de gastronomiske. Men selvom man ikke skal forcere stejle bakker, så er det faktisk vigtigt at medbringe rigtige cykelshorts med indlæg. Hvis det er for koldt til at bruge shorts alene, så tag dem på under et par bukser. 40 – 50 km i sadlen hver dag er en stor belastning for ”bagfjerdingen”. Hvis man er rigtig forudseende medbringer man også et sadelovertræk med gelé, hvilket afstedkom flere vittige bemærkninger fra flere af de øvrige deltagere den første dag. De næste dage var der flere, der spejdede forgæves efter cykeludstyrs-forretninger for at erhverve dette behagelige hjælpemiddel og de vittige bemærkninger var lige pludselig forstummet…

En enkelt ”gentleman of the press” blev så desperat, at han forsøgte sig med et sammenrullet håndklæde oven på sadlen.

Så ud over cykelshorts og sadelovertræk er det også en god idé at ha’ lidt kilometre i benene og i ”bagfjedringen”, før man ta’r på en flerdages cykeltur…

knooppunktseddel er en genial strip til cykelstyret

Spis og bo godt
Udgangspunktet for denne tur var Antwerpen, hvor vi første nat boede på Lindner Hotel & City Lounge Antwerpen vis-a-vis hovedbanegården. Frokosten indtog i på Het Pomphuis og middagen på Brasserie Appelmans & Absinthbar.

Næste dag cyklede vi til Halle-Zoersel ad de mange cykelstier. En tur på godt 50 km.

Vi overnattede på Hotel Domein Martinus, hvor vi også nød stedets gastronomiske køkken.

Den sidste nat tilbragte vi i Kasterlee – igen en tur på omkring 50 km. Her boede vi på det idylliske De Watermolen, og også her lod vi os betage af det helt fantastiske køkken.

Det er en stor tilfredsstillelse at sidde ved middagen om aftenen og tænke på de mange kilometer og mange oplevelser, det er blevet til på blot en enkelt dag.

Vi sluttede turen med en rask 3-timers tempofyldt cykeltur på 40 km til Baarle Hertog, der er en underlig ”sammensat” by på grænsen mellem Belgien og Holland. Overalt i byen bevæger man sig mellem de to lande – ja der er ligefrem flere huse, der ligger i begge lande. Selv byens nye rådhus er bygget på grænselinien, hvilket bl.a. markeres i byrådssalen med en lysstribe, der går diagonalt gennem salen.

For kun 15€ kan man købe denne box med detaljerede kort over 5500 km cykelstier i Antwerpen-provinsen

FAKTABOKS:

Nyttige links:

www.fietsroute.org, hvor man kan planlægge sin cykeltur, få informationer om cykelsti-netværket, temaruter, overnatningssteder, kortmateriale m.m.

www.lindner.de/be/lindner_hotel_antwerpen/

www.hetpomphuis.be

www.brasserieappelmanns.be

www.sintmartinshoeve.be

www.watermolen.be

 

CYKELPORTALEN