CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

En af de helt store nyheder på den netop afholdte DT Swiss /Schwalbe Presscamp i Schweiz  er et nyt slangeløst landevejsdæk fra Schwalbe og...

En af de helt store nyheder på den netop afholdte DT Swiss /Schwalbe Presscamp i Schweiz  er et nyt slangeløst landevejsdæk fra Schwalbe og tilhørende hjulsæt fra DT Swiss RR1450 Tricon.  Ultremo ZX Tubeless dækket er udstyret med et helt nyudviklet kulfiber bånd, som kan tåle højt tryk og samtidig gøre det let at montere. Målet med dækket var at udvikle et slangeløst dæk som kan pumpes med en helt almindelig pumpe. Resultatet er det nye Ultremo ZX Tubeless som kan fremvise den hidtil laveste rullemodstand fra et landevejsdæk produceret af Schwalbe.  Dækket er konstrueret så det ikke taber luft på engang som vi kender det fra dæk med slange ved benyttelse af 30ml of sealant. Snakebite beskyttelsen er øget med 100% i forhold til en almindeligt dæk. Dækket vejer 295 gram hvad der svarer til summen af et almindeligt dæk og slange. Schwalbe anbefaler at man benytter et dæktryk som er 0.5-1 Bar lavere end ved brug af et ordinært dæk. Maksimum tryk er 9 Bar.

Den bedste platform for det nye slangeløse dæk er naturligvis en tubeless-ready fælg, men ved brug af Stan’s conversion kit som inkluderer en ventil kan man bruge de fleste eksisterende fælgtyper. Schwalbe vil sælge dækket som et kit inklusiv sealing.  Indtil videre kommer dækket kun i en 23 mm bred udgave og til en pris på omkring 65 Euro.

DT Swiss RR 1450 Tricon er et hjulsæt specielt beregnet til tubeless. Det vejer 1497 gram for et sæt og bygger på DT Swiss Tricon navteknologi.  Fælgen er en 26 mm høj alufælg og kassetten er kompatibel med Shimano 10 og den nye 11 speed. 18 og 24 eger henholdsvis i for og baghjul. Hjulene kommer i en sort og hvid version.
Vi vender tilbage med en test af disse spændende produkter i løbet af kort tid.

Link

CYKELPORTALEN