CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tyske Trelock er på vore breddegrader mest kendt for deres cykelåse, men det over 100 år gamle firma har også et righoldigt program lygter...

Stort rundt display med tydelige tegn og intuiativ en’ knaps navigation.

Tyske Trelock er på vore breddegrader mest kendt for deres cykelåse, men det over 100 år gamle firma har også et righoldigt program lygter og cykelcomputere.
Alle Trelock computere er karakteriseret ved at være store og runde. Det er lidt mod trenden om at en cykelcomputer skal være lille og firkantet. Smag og præferancer er forskellige men i praksis syntes design og udformning velvalgt.
Sortimentet består af to serier, Bike & Body som er top of the line med puls og højdemåling. Den består af 6 modeller. Cockpit serien er en mere basal cykelcomputer. Den består af 8 modeller. Vi har prøvekørt FC 845 som er topmodellen i Cockpit serien.

FC 845 har indbygget lys som forsynes fra sit eget batteri.

Den har hele 23 funktioner og er med trådløs dataoverførsel. En praktisk feature er at computeren kan tyveri sikres med en personlig kode, så i tilfælde af at den bliver sjålet kan den ikke benyttes af andre.

Afprøvning.
FC 845 kommer i en nydelig lille plastikæske med alt tilbehør inkl. batterier og kabelstrips.
Inden brug skal der isættes batterier i sender og modtager, mens den røde beskyttelseskap fjernes på selve computeren hvor batterier er forudmonteret.  Der medfølger en udførlig betjeningsmanual på 4 sprog plus en dansk oversættelse i løs vægt.  God detajle fra den danske grossist

Nu starter computeren selv op og man guides igennem de enkelte opsætninger startende med sprog, hjulstørrelse og kodning. Computeren kan “tale”  9 sprog inkl. russisk, dog ikke dansk. Computeren har som det efterhånden er standard hukommelse for to hjulstørrelser.
Computeren har et tre liniers display hvoraf det største altid viser aktuel km/t  Denne suppleres af en hastighedsbar som man kender fra biler.
De to øvrige skifter efter hvilken visning den står i.  Computeren har 8 visninger + en indstilings visning hvor man kan ændre sine forudstillede indstillinger.
Hvilken visning man befinder sig i angives med en pil og et symbol øverst. Desuden står det som tekst i det nederste display når man skifter.

Bagsiden. Der benyttes de gængse RS 2032 fladcellebatterier.

Navigationen mellem de enkelte visninger foregår udelukkende med den store blanke knap nederst.  De 8 visninger er:  Alle indstillinger foregår med den lille sorte knap øverst.

1. Stopur, som startes/stoppes med knappen øverst.
2. Termometer som viser den aktuelle temperatur i grader eller fahrenheit samt klokken.
3. Gennemsnitshastighed og klokken
4. Maksimumshastighed og klokken
5. Triptæller og stopur, start/stop aktiveres med den øverste knap
6. Pilot, er en funktion hvor de kan preindstille en hvis antal km som så tæller nedaf indtil de er nået. Dette justers ved at holde setknappen øverst nede i 3 sek
7. Her vises total tid og total tilbagelagt distance.
8: Her indstilles tidtagning for Pilot funktionen.

Modtagerindheden rummer batteri for lys.

+ Setfunktinen kan man rette i de forudstillede data, ved at holde set knappen øverst nede i tre sekeunder. F.eks kan du skifte mellem de to hjulstørrelser og ændre enheder for hastighed og temperatur.

Den samlede enhed er ret høj. Bemærk det fikse spændebånd som gør at
holderen let kan flytte uden at skulle bruge nye kabelstrips.

Holderen kan både monteres på styret og på frempinden og det er nyttigt med det lille spændebånd kan genbruges. Dog syntes jeg at den er lige vel høj så hele konstelationen af modtager og computer virker en anelse klodset. Sensor og magnet er lige efter bogen og monteres med kabelstrips på forgaflen. Der medfølger en gummifitting for montering på de smalle kulfiberforgafler.
Selve computen fungerer upåklageligt og er let at bruge i det daglige. Display og kontrast er førsetklasse og meget letlæseligt. Den store funktionsknap kan også betjenes med vinterhandsker og lysfunktionen er nyttig når man cykler om aftenen.

Sensoren monters med de medfølgende kabelstrips.

Konklusion
Trelock FC 845 er et forfriskende pust på cykelcomputer markedet med den runde form, tydelig display og meget intuiative navigation. Den har alle de funktioner som de fleste har brug for samt en indbygget termometer og lys.

FC 845 får   for funktion og pris.

Pris
Vejl. udsalgspris kr. 599,-

Link

Magneten passer på alle typer eger inkl. de brede aerotyper.

CYKELPORTALEN