CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Moderne alternativ pedaldreven mobilitet har mange ansigter Moderne alternativ pedaldreven mobilitet har mange ansigter
Er du til skyklapper og fornægtelse ??? Moderne alternativ pedaldreven mobilitet har mange ansigter

Er cyklen reelt set et alternativ til den firhjulede karet. Nøgternt set ikke på alle områder, men specielt i byerne og på de korte distancer er den bestemt et brugbart alternativ.

Den store udfordring ligger i at få inkarnerede komfortister ud af bilen, og her er specielt på vore kolde og mørke breddegrader komfort en afgørende faktor, men naturligvis også vanens magt.

Forestil dig en by uden biler som vi kender dem idag

Antallet af cyklister stiger markant når vejret er tørt og lunt, mens det tilsvarende falder kun til at være de mest hardcore cyklister som benytter den tohjulede om vinteren.

Envo Drive Systems er en stor canadisk producent af alle former fra elektriske micromobilitets løsninger. Deres program spænder vidt lige fra almindelige elcykler med to tre eller fire hjul til sne scootere og både.

En for skandinaviske forhold relevant model er deres Veemo trike velomobil. Med den er det slut med at komme drivvåd frem. Her sidder du bekvemt inde bag en stor skærm med vinduesvisker. Siddepositionen er høj svarende til en almindelig bil, så du ikke forsvinder i trafikken.

Utopi og drømmerier siger de fleste. Måske men ikke desto mindre er der store ændringer undervejs globalt set, der højst sandsynligt i sidste ende vil tvinge os ud af bilen som vi kender den idag.  Vil du beholde skyklapperne på eller være på forkant og begynde at ændre adfærd – mens det stadig er det frie valg :o)

Link

CYKELPORTALEN