CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TranSport TranSport
En sporty cykel med bagagerum. TranSport er en meget ambitiøst og konsekvent bud på at forene en sporty cykel med transport af lettere bagage.... TranSport

transport02

Ligesom bilindustrien har konceptbiler har cykelindustrien efterhånden også fundet ud af at konceptcykler kan være en god måde at provomere sine produkter på.  Den industrielle designer David Hotard har i samarbejde med SRAM bygget en sportsorienteret cykel med bagagerum i forhjulet.  Størstedelen af dem som pendler langt bruger en rygsæk istedet for tasker selvom det ikke er videre bekvemt.  David Hotard er gået mod strømmen og har designet en cykel ud fra hvad der findes af tasker på markedet og ikke som alle andre gør at designe tasker ud fra cyklen.

transport-01

Umiddelbart vil de fleste nok syntes at placering af bagage ved forhjulet er en dårlig ide, men flere turcyklister  har oplevet at lettere baggage ved forhjulet omkring omdrejningspunktet faktisk giver en bedre køreoplevelse end bagage placeret andre steder.

TranSport04

TranSport har istedet for de lette løsninger gået konsekvent til værks og benytter et navløst hjul som giver plads til et lille bagagerum.  Det er naturligvis en dyr og kompliceret løsning. Du kan læse mere om bevæggrundene til at vælge denne løsning på de to links nederst.  Teamet bag cyklen har ud over de matematiske modeller også fremstillet en fuld funktionsdygtig prototype.

Link

CYKELPORTALEN