CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Træd i pedalerne og mål din styrke Træd i pedalerne og mål din styrke
Den længe ventede pedalbasserede cykeleffektmåler Garmin Vector er nu kommet på markedet. Træd i pedalerne og mål din styrke

Garmin-Vector03

Garmin International Inc. og global leder inden for satellitnavigation lancerer i dag sin længe ventede Vector – en pedalbaserede højpræcisions cykeleffektmåler udviklet til cykelryttere, af cykelryttere. Vector giver en direkte pedalkraftmåling og tager kun få minutter at installere. Vector giver nøjagtige og pålidelige power data og unikke målinger af styrkeforholdet mellem højre og venstre ben, der sendes trådløst til ANT+™ kompatible hovedenheder, som f. eks. Garmin Edge®. Vector er tilgængelig i butikkerne og får en fremtrædende eksponering ved dette års Eurobike, Interbike og Ironman VM 2013 i Kona, på Hawaii, den 12. oktober.

”Vi er glade og taknemmelige over den tålmodighed og tilbagemelding vi har fået fra vores cykelfans, som har fulgt udviklingen af Vector og været med til at sikre, at Vector overstiger industriens standarder,” siger Dan Bartel, Garmin vice president of worldwide sales. ”Nu kan vi endelig dele Vectors fortræffeligheder med professionelle cykelryttere og seriøse cykelmotionister og give dem let adgang til et hav af personlige power data via cyklens pedaler og Vectors specialudviklede sensorer.”

Hurtigt og nemt: At anskaffe sig og montere en cykeleffektmåler er for mange cykelentusiaster en besværlig affære, som ofte kræver en halv cykelmekanikeruddannelse. Vector forsimpler hele beslutningsprocessen ved at være utrolig let at montere uden forhåndskundskab. Du kan let gøre det selv, på få minutter!

Du slipper for at bestille tid hos cykelmekanikeren – ham har du slet ikke brug for – og dermed er der heller ingen værkstedstid på din cykel, som du kan udnytte til træning på landevejen i stedet. Integreret måling af kadence betyder at ingen eksterne sensorer skal monteres, og den indledende opsætning via en Garmin Edge-enhed er ingen sag. Vector er nem at installere og designet gør det nemt at skifte mellem flere cykler, f.eks. fra racercykel til mountainbike, eller hvis du skal leje eller låne en cykel. Vectors lette vægt og solide, sammensatte pedaler er LOOK Kéo kompatible, og har slidplader i rustfrit stål. Vectors trådløse pedalindsats passer til de fleste større kranksæt, og er desuden let at opdatere løbende, i takt med kommende softwareforbedringer, takket være dens ANT+ trådløse teknologi og Vector Updater applikationen. Her kan du se Vector i aktion: www.garmin.com/Vector.

Garmin-Vector02

Pedalkraft og watt: Vector øger værdien af din træning og giver dig et præcis og pålidelig billede af din ydeevne målt i watt, mængde af produceret energi, og er dermed et uvurderligt træningsværktøj for både professionelle cykelryttere og cykelentusiaster. Vector hjælper dig med at forstå styrker og svagheder med henblik på at træne mere effektivt og blive stærkere og hurtigere på cyklen.

Vector virker ved at måle den normale afbøjning per pedalomgang, når du træder i pedalerne. Målingen pågår kontinuerligt gennem hele dit pedaltråd, og ved at sammenligne den målte nedbøjning med en fabrikskalibreret nedbøjning udført med en kendt belastning, kan Vector bestemme, hvor meget kraft du overfører til pedalen. Ved at sammenholde kraftmålinger og kadencemålinger fra Vectors integrerede accelerometre med den anvendte tid per omgang, kan Vector således præcist beregner de antal watt, du producerer. Målesensorerne er sikkert forseglet i pedalen, og udgør en af de mest robuste komponenter på cyklen.

Fordele og teknologisk forspring: Eksisterende brugere at en Garmin Edge 810/800, Edge 510/500 cykelcomputer eller en Forerunner® 910XT kan med et trylleslag løfte deres træning til nye højder med Vector effektmåler. Displayet i Edge vil ikke blot vise den samlede effekt, styrkeforskellen mellem venstre og højre ben og kadence. Også målinger fra TrainingPeaks™, Normalized Power (NP™), Intensity Factor (IF™) og training stress Score (TSS™) vises i realtid.

“Hos Team Garmin-Sharp har vi store forventninger til den nye ​​Vector og de ​​muligheder, den giver os for at måle vores rytteres træning og ydeevne,” siger Robby Ketchell, Director of Sport Science, Garmin-Sharp Professional Cycling Team. ”Data fra Vector vil give os flere og bedre muligheder for at analysere træningsresultaterne til individuel vejledning af vores ryttere.”

Hvis du hører til dem, der elsker at efteranalysere og kortlægge din træning i detaljer er Garmin Connect™ et uundværligt værktøj. Med næsten 5 milliarder kilometer logget, vil du aldrig løbe tør for nye ruter at udforske. Med Garmin Connect, kan du udforske andre cyklisters og løberes træningsruter og overføre dem direkte til dine egne, kompatible Garmin-enheder. Ved at benytte al cykelelektronik og træningsdata fra et og samme varemærke kan du altid stole på de målinger og oplevelser, du får fra det udstyr, du har valgt at investere i.

Pris og tilgængelighed: Vector er i handlen nu og kan købes hos autoriserede forhandlere til 12.499 kr. Vector bliver præsenteret for pressen og besøgende ved cykelmessen Eurobike Friedrichshafen (Tyskland), fra den 28. – 31. august, hal A5, stand 201.

Vector er den nyeste løsning fra Garmins voksende fitness-segment, som fokuserer på at udvikle teknologi og nytænkning, der forbedrer brugernes livskvalitet og fremmer sundhed og aktiv livsstil. Hvad enten det er løb, cykling eller andre atletiske udfoldelser, er produkterne fra Garmin centrale værktøjer for både almindelige motionister og atleter.

Link

CYKELPORTALEN