CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Selvom vi rejser som aldrig før er kontinentet Afrika stadig ukendt for de fleste, og specielt oplevet fra et cykelstyr. Et af de mere...


Selvom vi rejser som aldrig før er kontinentet Afrika stadig ukendt for de fleste, og specielt oplevet fra et cykelstyr. Et af de mere spektakulære cykelløb og cykelekspeditioner er Tour d´Afrique som starter i Egypten og slutter i Cape Town i Sydafrika.  Ekspeditionen krydser Afrika fra nord til syd omkring 12.000 km på 4 måneder.  I 2010 udgaven var 400 deltager med fra 20 lande.

Hele konceptet bygger på fondraising, hvilket betyder at du som deltager, som en del af det deltagergebyr, giver penge til forskellige projekter som alle ammen er til gavn for befolkningen i Afrika.

For at fejre dette jubilæum er der udgivet en stor farvestrålende bog med masser af spektakulære billeder fra den lange rejse.   Har man bare en smule eventyrblod i årene kan man ikke andet end blive inspirete af de meget flotte billeder og selv få lyst til at tage afsted, måske ikke på hele turen men på dele af den, for det kan også lade sig gøre., da løbet er opdelt i 9 deletaper.

Du kan se og læse hele bogen online her:  Celebrating Ten Years Of The Tour d’Afrique Bicycle Race And Expedition  inden du beslutter om den er værd at købe eller give som gave. Prisen er 55 CAD og den kan bestilles her
10TH ANNIVERSARY BOOK  Under alle omstændigheder går dine penge til støtte for et helt kontinents befolkning, som har lidt under vores rovdrift igennem århundrede.

Tour d´Afriqua arangere også andre spektakulære cykelløb og ekspeditioner f.eks fra Sant Petersborg gennem Europe til Lisabon i Portugal over 11 uger:  Trans Europe Amber Route  Fælles for turene er at det er for individualister som for alvor vil prøve kræfter med sig selv og cyklen på en helt anden måde, plus at pengene går til gode formål.

Link

CYKELPORTALEN