CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ægte italiensk cykeltradition kædet sammen med ny teknologi.

Irio Tommasini er ikke så kendt blandt danske cykelentuiaster som Colonago og Pinarello, men ikke desto mindre laver han nogle meget flotte cykler som på flere områder er ret banebrydende.

Irio Tommasini har brugt en stor del af sit liv med cykler. I 1948, da endnu cyklede som amatør startede han med at bygge cykler. I starten hos en stor cykelproducent i Milano, hvor han lærte håndværket fra bunden. I 1957 startede han egen virksomhed i sin hjemby Grosseto. I slutningen af tredserne havde han et stort salg i Italien og begyndte så småt at eksportere.

Helt fra starten blev Tommasini’s rammer kendt for sin høje finish og ægte racer geometri. I den periode arbejdede Tommasini sammen med Giuseppe Pelà, som på daværende tispunkt gik for at være en af italiens bedste rammebyggere. Ved hans pension i 1972 overdrog han sine traditioner og evner til Tommasini. Tommasini har siden efterlevet disse og føjet nogle nye til.

Idag producerer Tommasini mellem 2000 og 2500 ramer om året. Langt de fleste går til eksport.

Carbo Fire er hans bud på den ultimative landevejsmaskine. Skrårør, overrør, krønrør og studserne omkring saddel og krankboks er i stål, mens saddelrøret og bagrammen er i kulfiber.

Prisen for den løse ramme ligger på 15.598,- uden forgaffel.

CYKELPORTALEN