CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

To nye gravel specifikke hjulsæt fra Spinergy To nye gravel specifikke hjulsæt fra Spinergy
De amerikanske kulthjul med de bøjelige PBO fibererger, fås nu i to nye udgaver til de helt brede gravel dæk. To nye gravel specifikke hjulsæt fra Spinergy

På et marked af cykelhjul domineret af de traditionelle solide metaleger, indtager Spinergy hjulene en temmelig unik position, med deres specielle vævede PFO fibereger.  Princippet er patenteret af Spinergy og har været på markedet i adskellige år. Flere andre har forsøgt sig med noget lignende, men er aldrig rigtig slået an.

PBO forklaret
PBO står for Polyphenylene Bensobis Oxazole og er en slags fiberreger vævet sammen af 30.000 individuelle tråde til en’ eger. Den er 3 gange stærkere end rustfrit stål, men kun med den halve vægt. Det betyder at rotations vægten bliver minder end på et traditionelt hjul. Ideen eller princippet ved at bruge en eger som ikke har nogen indre stivhed kan best sammenlines med en tennis ketcher, hvor hjulet har en fjedrende virkning når det belastes kraftigt ved kørsel over bump, og hermed skulle gøre det mere komfortabelt mens det stadig altid vil søge tilbage til sin opspændte tilstand og herved bevare sin rundhed.

Der er delte meninger om det har nogen virkning, men i store træk er det mest lidt tungere ryttere som syntes at opleve nogen forskel.

Med de to nye gravel specifikke hjulsæt  GX og GXC har kan der nu monteres de helt brede dæktyper. Eger og nav er uændret i forhold til de eksisterende modeller, mens fælgene har fået en bredere indvendig fælgdiameter. Topmodellen GXC har en kulfiberfælg med 32 mm højde og en indvendig fælgbredde på 24 mm. Spinergy anbefaler den til dæk mellem 32 og 36 mm Vægten er 1510 gram for et sæt og fås i den gængse 700c størrelse

GX modellen har en aluminiumsfælg men kan benyttes med dæk mellem 30 og 50 mm. Den fås både i 700c og den mere gravelspecifikke 650B som idag er blevet meget udbredt på cykeltyper til Bikepacking. Vægten er under de magiske 1500 gram for dette hjulsæt.

Alle de nye hjulsæt er med Thru aksler og kan fås med forskellig farvede eger. Hos Juhlcycling finder du priser og den nærmere leveringsstatus.

Link

CYKELPORTALEN