CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

To nye cykler fra Pinarello To nye cykler fra Pinarello
Hele to nye cykelmodeller fra støvlelandet, Crossista og Grevil+ To nye cykler fra Pinarello

Pinarello kan stadig konstruere flotte cykler uden batterier. Med deres to nyeste modeller Crossisto og Grevil+ kaster de sig ud i Cykelcross og Gravel.   Pinarello har fornemme aner indenfor cykelcross med halvfemsernes hotte navn Daniele Pontoni, Italiensk mester og World Cup vinder.  Med udgangspunkt i deres landevejscykler vender Pinarello nu tilbage med en nyudviklet crosscykel.

Med Crossista har Pinarello skabt en kombination af performance og alsidighed kombineret med aerodynamisk optimering som skulle give den en forspring på de lange stræk på en typisk crossrute. Ifølge Pinarello skulle de nye  Flatback TM sektioner give bedre aerodynamik end traditionelle ovale sektioner (Gerard Vroomen og hans Exploro har ikke levet forgæves)

Rammen er lidt atypisk for en UCI godkendt crosscykel udviklet til at kunne klare større volumen dæk end de påkrævede 700 x 32 mm. Det betyder at den er fremtidssikret og kan bruges til andet end lige UCI løb. Ligesom Canyon Inflite CF SLX har rammen også fået et knæk i overrøret, for at gøre den lettere at bære over skulderen på teknisk svære passager. Men Crossita’s løsning er æstetisk væsentlig mere elegant. Endelig har den fået Flex Bagstag som skulle give bedre kontrol og vedhæftning på baghjulet over ujævnt terræn. Rammen er kompatibel både med x1 og x2 kranksæt og forberedt for elektronisk gearskifte.

Under mottoet “Fullgas Everywhere” lanceres Grevil+ der er Pinarello første Gravelcykel.  Den kan udstyres med enten 700C hjul og dæk bedder mellem  25 og 42 mm, eller med  650B x 2,1 så den bliver en aggressiv dropbar offroader. Rammen er i Torayca T1100 Carbon 1K Dream Carbon med Nanoalloy Technology. hvilket betyder at der er iblandet metal i kulfiberen for at øge styrken.  Skrårøret er konkavt for bedre aerodynamik og skivebremsen på forgaflen er beskyttet af en en integreret plade. Fraværet af fittings på stel og frempind til indikerer at cyklen ikke er tænkt til Bikepacking.
GREVIL+ kommer i to versioner som rammekit med  Torayca T1100 Carbon 1K Dream Carbon eller som komplet cykel med en lidt billigere kulfiber T700 UD carbon. Den findes i seks farver.

Link

CYKELPORTALEN