CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Bike Dreams B.V er et hollandsk rejseselskab som arranger cykelture af den mere usædvanlige slags.  To af de mere spektakulære af slagsen var det...


Bike Dreams B.V er et hollandsk rejseselskab som arranger cykelture af den mere usædvanlige slags.  To af de mere spektakulære af slagsen var det 7.200 km lange  “Paris-Dakar by Bike”  og det 11.000 km lange “The Andes Trail”

Nu står det afrikanske kontinent på programmet med ekspeditionen “The Timbuktu Tour” som starter i Dakar i Senegal og bevæger sig ind i Gambia, Mali, Bukino Faso og slutter i Ghana hovedstaden Accra.

Et af højdepunkterne på turen er besøget i ørkenbyen Timbuktu som ligger nord for Niger floden i Mali.  Byen kan dateres tilbage til 1100 tallet og var i datiden et kulturelt centrum med et bl.a et universitet som husede 25.000 forskere og studerende.

Nu kan du opleve det rigtige Afrika og så ovenikøbet fra et cykelstyr.
Ekspeditionen starter ved Dakar, hovedstaden i Senegal.  Baobab træer og lidt stråtækte hytter dominerer landskabet på den første del af turen.  Snart indfinder den afrikanske rytme sig hos cyklisterne.  Hastværk er lastværk er dagsordnen her. Du vil føle, lugte, smage og opleve Afrika i al sin aspekter.

Fløjtende fugle, lokale stammer med århundreder gamle traditioner, nationalparker med elefanter, flodheste og næsehorn, lermursten moskeer og fantastiske solnedgange karakterisere rejsen gennem Vestafrika.  De grønne banker i Senegal, Gambia og Niger-floden er afvekslende med de tørre Sahel landskaber i Mali og Burkina Faso.  En imponerende række af flora og fauna kommer en i møde i den frodige regnskov i Ghana inden ekspeditionen slutter nær hovedstaden Accra.

“The Timbuktu Tour” tager lidt over 2 måneder. Der er indlagt 15 dage til en velfortjent hvile, for at udforske steder af interesse og for en tre-dages overførsel over Niger-floden med færge. Indkvarteringen er en kombination af campingpladser, midlertidige camps langs vejen og lejlighedsvis  komfortabele hoteller. Undervejs følger special designede lastbiler cyklisterne med transport af alt udstyr.

Deltagerne cykler selv de enkelte dagsetaper  i deres eget tempo.  Der er naturligvis indlagt en konkurance , så der er endelig en vinder på bredden af Guineabugten.  Cyklister kan også vælge at tage den med ro og nyde skønheden i Vestafrika.  Pionererne i den første udgave møde uventede situationer, men får også en stor respekt fra det afrikanske folk langs ruten. Dette er Afrika. Det er det dybe hjerte af Afrika.

“The Timbuktu Tour” er en cykel ekspedition til en mystisk sted, hvor de fleste deltagere har aldrig været før, over veje, hvor de fleste deltagere har aldrig været før, og på vilkår, hvor de fleste deltagere har aldrig været før.  Man skal derfor være indstillet på lidt af hvert.

Turen starter den 18  november 2011 og slutter 59 dage efter den 16 januer 2010 i Accra. Prisen for selve turen er 5.295 euro.  Hertil skal lægges transporten til Dakar og hjem fra Accra. Det er naturligvis de færreste som kan afse to måneder til en cykeltur, derfor er det muligt at cykle med på etaper af turen:

Dakar – Bamako 19-11-2011 – 6-12-2011 18 dage € 1.795,-

Bamako Timbuktu 7-12-2011 21-12-2011 15 dage  € 1.395,-

Timbuktu Ouagadougou 21-12-2011 31-12-2012 11 dage  € 1.095,-

Ouagadougou Accra 1-01-2012 16-01-2012 16 dage  € 1.595,-

Der findes meget mere information om denne enestående cykeltur på Bike Dreams hjemmeside.  Desuden er der en dansk kontakt Jørgen Nielsen som kan svare på yderlige spørgsmål fra interesserede.

CYKELPORTALEN