CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Der er mange underlige påfund i cykelverdenen og nogle gange er det som forbruger svært at afgøre om det er smart markedsføring eller virkelig...

Der er mange underlige påfund i cykelverdenen og nogle gange er det som forbruger svært at afgøre om det er smart markedsføring eller virkelig nytænkning og innovation.

The Roundtail er designet af Lucio (Lou) Tortola som har dyrket langdistance cykling igennem de sidste 20 år ved siden af en beskæftigielse som forfatter, kunstner og iværksætter bl.a med en del patenter indenfor instrumenter og software til digital signatur.
The Roundtail er patentanmeldt med reg, nr  E 705/128.

Cyklen er konstrueret ud fra Tortola egne krav til en cykel om at den skal være komfortabel at cykle på over lange distancer.   Løsningen er en ramme som adskiller sig markant fra de traditionelle diamantrammer. Rammen er testte grundigt ved computer simulation samt en 5 måneder lang ASTM godkendelse.

Hensigten med at indføre de to store ringe på bagsiden af ​​rammen, som er det unikke træk i RoundTailTM cykel var ikke blot at bringe en ny form til cykelstellet, men også indføre en forbedring, der reducerer anslagsenergien og konstante vibrationer, som tilføjes rygsøjlen ved brug af  konventionelle rammer. Ved at fjerne saddelrøret fjerner man også den direkte vej for overførsel af vibrationer og stød. Den rund eform gør at den vandrette stivhed i stellet bevares.

Cyklen er tænkt til alle cyklister, men Tortola fremhæver at cyklister som ikke længere er i stand til at køre på en almindelig cykel pga af slid, alder eller handicap vil kunne have stor gavn af denne ramme. Se det er jo interessandt, en cykel til masserne og ikke kun de sædvanlige cykelrytter segment som sætter normen for hvordan producenterne tror en cykel skal se ud.

Selve ideen med at runde rør skulle flexe og give god komfort samtidig med at den vandrette stivhed bevares er langtfra ny.  De første cykler over den læst stammer tilbage fra cyklens barndom i 1880’erne.

Roundtail er en spændende cykel fra en konstruktør som tør gå alternative veje for at opnå sine mål, men det bliver nok svært at overbevise de mange konservative cyklister for hvem udseende har højere prioritet end funktion, om den grimme ælling bliver til en smuk svane…

Forhandlere og distributører som har modet og visionerne til at forhandle produktet i Danmark kan kontakte firmaet på

Link

CYKELPORTALEN