CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: XLC Bottlegage BC A-07 TEST: XLC Bottlegage BC A-07
Vi tester en flaskeholder til standard PET vandflasker TEST: XLC Bottlegage BC A-07

XLC Parts er et stort tysk cykeltilbehørs brand der hører under Hollandske Accell Group, der har ejerskabet  af nogle af de mest betydende europæiske cykelbrands. Deres omfattende program tæller alt indenfor cykeltilbehør og cykeltøj alt sammen i et fornuftigt prisleje.  Til denne test kikker vi nærmere på en lidt speciel vandflaskeholder. Flaskeholdere flest er standardiseret til brug med den samme vandflaske med forudbestemte dimensioner typisk med en volumen mellem  en halv og 3/4 liter. Men nogen gange kan det være formålstjentligt at kunne have endnu mere væske med. XLC Bottlecage BC A-07 er til brug med de store standard PET flasker du køber vand alle steder.

Specifikationer

  • Dimensioner: 224 – 300 mm
  • Materiale: aluminium
  • Vægt: 91 gram (96 gram inkl bolte)
  • Pris: set til godt kr. 100,-

Afprøvning
Udseende mæssigt er XLC BC A-07 nærmest en forvokset standard flaskeholder. I toppen har den en udtrækbar teleskop ramme så den kan tilpasset i længde afhængig af hvor stor en flaske der benyttes.  Her sidder også en gummistrap med en stor ring som kan sættes omkring flasken for at holde den på plads.

Så længe man benytter standard PET flasker fungerer XLC flaskeholderen fint. Det havde været rart om diameteren på holderen også havde kunnet justeres ligesom højden. Holderen benytter standard to huls flaske monterings standard og kan benyttes både på skrårøret og saddelrøret, vel og mærke hvis rammen er stor nok. Små rammer og MTB kan der blive problemer. Nu hvor holderen er så lang kunne man også godt have suppleret med en ekstra hul så den kunne benyttes på de mere og mere udbredte triple bøsninger som ville give en endnu bedre fastgørelse. Men man kan sagtens selv bore et ekstra hul. Afhængig af hvordan bøsninger er monteret på rammen er det ikke altid den du vil kunne bruge saddelrørs holderen når XLC Bottlegage er monteret på skrårøret.

Cykeltur folket er sjældent mere fanatiske end at de sagtens kan have brug for lidt gyldne dråber efter dagens tur i form af vin, øl eller spiritus. Her er er holderen også meget anvendelig. De kendte Nalgene Wide Body vanddunke og mindre stormkøkken kogegrej finder også snildt plads i holderen så den på den måde udgør et et universelt anvendeligt alternativ til de gængse flaskeholdere.

Konklusion
XLC BC A-07 er en prisrimelig måde at kune fæstne de store PET standardvandflasker samt andre nere dyrebare dråber på på cyklen. Et godt alternativ til langturscyklisten.

Link

CYKELPORTALEN