CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Wolf Tooth Bar Kit One TEST: Wolf Tooth Bar Kit One
Med Bar Kit One er det lykkedes at proppe et komplet multiværktøj ind i styrenderne. TEST: Wolf Tooth Bar Kit One

Wolf Tooth er et amerikansk tilbehørsfirma der udvikler og producerer en mængde lækkert cykeltilbehør.  Med Bar Kit One lancerer Wolf Tooth det første i en ny tilbehørsserie kaldet EnCase.

Multiværktøj til cykellommen er ikke nyt, og vi har da før set flere eksempler på værktøjer til at sætte i styrenden, men ikke så omfangsrigt og tæt på komplet som Bar Kit One.

Specifikationer

  • 8 bits: Hex 2, 2,5, 3, 4, 5, 6 og 8mm. Torx T10, T25 og T30. Egernippel, Ventil, Flad og stjerneskrue
  • Kædeværktøj
  • Tubeless Plug og  strips
  • Opbevarings hylstre x 2
  • Vægt: 116 gram
  • Pris: kr. 1299,-

Afprøvning
Wolf Tooth Bar Kit One er lidt af en præstation, hvor det på imponerende vis er lykkedes at proppe et værktøj med 16 funktioner ind i styrenderne.  Der er ingen tvivl om at der er brugt mange timer på at få puslespillet af de mange små komponenter til at passe sammen. Bar Kit One består af fire enheder. De to bære rør der proppes i hver styrende med hver sin værktøjdel.

Rørene er tilstrækkelig store til også til at rumme ekstra fiitings, det være sig kædeled og ventilhætter. De er i blød gummi som både beskytter og vibrationsdæmper de to værktøjsdele. Som udgangspunkt er de til styr med en indvendig diameter på 17 mm men der medfølger ekstra sleves for yderligere tilpasning. Det ene værktøj består af  8 vendbare bits som til sammen giver 14 funktioner. Selve bithovedet der uden bits fungerer som en 8 mm pedalnøgle kan vinkles. De meget små bits holdes på plads af magneter og som en yderliger sikkerhed og vibrationsdæmpning af to små gummibånd.

I bunden af værktøjet sidder yderligere en magnet som viste sig meget nyttigt når de små bits skulle fiskes op fra jorden. De enkelte bits er meget svære at få ud med fingerne. Her kan man med fordel benytte dækplug fra den  anden del.  Det . kræver en del tålmodighed og langsomelighed at få den rigtige bit på plads i værktøjet og de tabes let. Først på plads fungerer værktøjet upåklageligt.

Andel del af værktøjet indeholder kædeadskiller som skal betjenes i kombination med bitværktøjet. Igen lidt besværligt men det fungerer i praksis. I bunden sidder en tubeless plug og 5 løse strips, hvilket betyder at værktøjets primære brug er til tubeless lapning, da der ikke er dækjern inkluderet.

Wolf Tooth Bar Kit One kan monteres både i lige Flatbar styr og buede Dropbar styr. Bæreindsatsene er 125 mm lange og går uden problemer i alle lige styr. Anderledes forholder det sig med buede styr hvor visse modeller vil drille mere end andre. Da begge værktøjsdele har et bukkeled fungerer de på langt de fleste ordinære dropbar styr med stor bue. Vi prøvede på fire styr, to ordinære og to gravel styr. De sidstenævnte gav lidt større udfordringer men kom på plads til sidst.

En anden problematik ved dropbar styr er den ofte ombuggede styrtape i enderne som kommer med ud hver gang man fjerner værktøjet og som over tid bliver mere og mere flosset. Her er en anden form for afslutning af styrenderne nok formålstjenlig.

BarKitOne er som alle andre multiværktøjer et nødværktøj til at have med på farten og som kan redde situationen On Spot så du kan forsætte turen. Funktionaliteten er upåklagelig, mens klargøringen og montering altid vil give visse udfordringer. Tilhører du cyklisten der ofte glemmer værktøjet på turen er det oplagt. Med 116 gram ekstra i styret vil du næppe bemærke det, men har altid redningen klar når du får brug for det. Om du så vil betale lidt ekstra for dette i forhold til et ordinært multiværktøj er dit valg.

Konklusion
Wolf Tooth BarKitOne har alle de funktioner gemt af vejen, du oftest har brug for i et multiværktøj når uheldet rammer ude på vejen, men med de udfordringer en skjult montering giver. For den glemsomme cykelsjæl er det et oplagt cykelværktøj. Vi ser frem til kommende Encase produkter fra Wolf Tooth. Interesserede forhandlere kan kontakte 222Cycles der er dansk distributør.

Link

CYKELPORTALEN