CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Wellgo er en meget stor asiatisk producent af pedaler der foruden produkter under eget navn, også producerer til kendte mærkevare firmaer som Specialized og ...


Wellgo er en meget stor asiatisk producent af pedaler der foruden produkter under eget navn, også producerer til kendte mærkevare firmaer som Specialized og  Ritchey Logic.

QRD står for Quick Release Device hvilket betyder at pedalen kan tages af helt uden brug af værktøj.  Dette har mange fordele. Først og fremmest ved transport og opbevaring af cyklen men også som en ekstra sikkerhed mod tyveri.


En anden fordel er at man hurtigt kan flytte pedalen mellem flere cykler eller hurtigt udskifte pedalen med en anden type. Indtil videre passer QRD systemet på 11 forskellige pedaler lige fra SPD og Look kompatible til de mere gængse platforms pedaler.

QRD fik en TBEA Award i 2009 som gives til nyskabede og innovative cykelprodukter.

Selve pedalen er støbt i aluminum og med klamperne er fjederbelastede. De kan justeres med en 4 mm unbraco nøgle. Akslen er i titamium hvilket medvirker til den lave vægt på 252 g.  Lejerne er forseglet med en dobbelt gummiforsegling og kan justeres ved at fjerne støvkappen med en 6 mm unbraco. Klampen er en Wellgo 98A som er kompatibel med Shimanos type 51 som giver et par graders frigang til hver side.

Afprøvning
Pedalene kommer i en lille fiks netpose, som er nyttig at have ved hånden når  pedalerne skal opbevares.
Selve fatningen der også er i titanium monteres med en 8 mm unbraco. Der medfølger tre forskellige mellemlægsskiver i 0,3 til 0,6 mm tykkelse som skal bruges for at få den korrekte position af fjederkontakten.  Når de er på plads skubbes pedalen på plads ved at løfte den lille fjederkontakt. Palen går i indgreb i den udfræste rille og pedalen er klar.  Nemt og præcist helt uden slinger.


Pedalen fungerer upåklageligt med alle Shimanos SPD klamper. Trædefladen er tilstrækkelig stor til at give god understøttelse og frigang for mudder og skidt er over middel, altså fuldt ud tilstrækkelig til touring og lettere MTB som den højst sandsynlig vil blive brugt til.

Konklusion
Wellgo pedalen er et godt bud på en pedal som let kan tages af og på.  Som bypedal på pendlercyklen er det betryggende at kunne tage den med når man går fra sin cykel. Finish og materialevalg er over gennemsnit for prisklassen.  En god alsidig pedal med mange anvendelsesmuligheder.

HF Cykler som er importør oplyser en vejl. udsalgspris på kr. 495,-  For yderliger oplysninger kan de kontaktes på: HF Cykler – Hvidemøllevej 9-118920 Randers NVT: +45 86 42 33 33  online@hf-c.dk

Link

CYKELPORTALEN