CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Woom 5 TEST: Woom 5
Cykelportalen tester Woom børnecykel TEST: Woom 5

Cykelportalen er blevet kontaktet af den østrigste børne cykelproducent Woom,  der har været så elskværdige at sende en af deres børnecykler til test og anmeldelse. Woom har på få år slået sig op som en seriøst producent af børnecykler i høj kvalitet og med en for børnecykler meget lav vægt.

Alle fotos af : Louis Witzansky.

Cykelportalens testfamilies datter har haft stor fornøjelse af en Woom børnecykel

Woom gør som stadig flere og flere producenter og springer grossistledet over og går direkte ud til både forbruger og forhandler. Det betyder at du som forbruger kan bestille direkte online og herefter får tilsendt cyklen i løbet af en lille uges tid med fuld tracking. Herefter skal cyklen selv samles. Har du ikke mod på dette, kan du stadig henvende dig til en af deres mange forhandlere og få den leveret fikset og klar. Forhandlerlisten findes på deres hjemmeside.

Woom operere med fire cykelserier, der passer til forskellige temperementer og aldersklasser. Testcyklen var en Woom 5, der er den næststørste i deres Original serie der tæller modelstørrelser fra godt et år op til 14 år.

Specifikationer Woom 5

 • Ramme:  Alustel 6061
 • Forgaffel: Unicrown 1″ med langt fremløb
 • Hjul: 24″
 • Gear: SRAM 8 speed gearing 28 – 11/32
 • Kranksæt: 130 mm krankarme
 • Styr: 580 mm bredt
 • Håndtag: Woom Ergogrip
 • Saddel: Ergonomisk børnesaddel
 • Dæk: Schwalbe Little Joea
 • Farver: rød, grøn, blå, grå
 • Vægt: 8.7 kg
 • Pris: kr. 4.899,-

Cyklen ankommer forsvarlig emballeret

Der medfølger alle løsdele og værktøj til samling af cyklen i seperate poser

Den udførlige og illustrative instruktion giver svar på langt de fleste ting i forbindelse med samling af cyklen

God brug af kvalitetskomponenter der dog ikke alle er lige velegnede til børnebrug hvis det stod til Cykelportalen at skulle vælge.

Her er indtrykkene fra testfamilien og deres ældste datter Leonora der var testperson. Cyklen blev sendt direkte til dem fra Østrig i løbet af få dage.

Klar, parat START

Indtryk af de første dage med cyklen
Vi modtog Woom cyklen delvist samlet, og der skulle dermed en lille times arbejde til at gøre cyklen helt klar. Det var dog intet problem, da vejledningen var let forståelig og alt det nødvendige værktøj følger med.
Første indtryk af cyklen er, at det er en kvalitetscykel, som helt sikkert øger køreoplevelsen for et barn. Jeg var overrasket over, hvor let den er. Særligt dækkene vejer ingenting. Den er udstyret med gode komponenter som SRAM-gearing, og den føles generelt meget solid og driftssikker. Det kan selvfølgelig diskuteres om udvendige gear hører hjemme på en børnecykel, da det er en udsat komponenttype der let kan beskadiges. Indvendige gear havde nok været mere formålstjenligt , men ville også øge vægten på cyklen.

Cyklen kom ikke med skærme, så dem måtte vi bestille hjem fra Wooms egen hjemmeside.
Det var nemt at finde de skærme, som passer til cyklen, og de blev leveret indenfor 4-5 dage. Monteringen af skærmene var nem, men det tog mig lidt tid at finde ud af, at afstanden fra skærm til dæk kan justeres ved hjælp af en skruemekanisme, der hvor skærmene hæftes fast på cyklens forgaffel og bagaksel. Det var ikke beskrevet i de medfølgende papirer, hvilket er lidt underligt, når det nu faktisk er ret smart. Men det lykkedes, og cyklen ser nu mere færdig ud med de originale skærme. Skærmene koster 299 kroner plus forsendelsesomkostninger.

Vores pige er 6 år og ret høj af sin alder, så hun kan godt køre på en Woom 5. Men man skal nok. som forældre være opmærksomme på, at det kræver både mod og kørefærdigheder for et barn på den alder at lære at blive fortrolig med udelukkende at bremse ved hjælp af håndbremserne. Denne model har ingen fodbremse og hele 8 udvendige gear, så det hele foregår i hænderne. Vores datter vænnede sig heldigvis hurtigt til det, og det har helt klart været med til at øge køreglæden for hende. Det er tydeligt, at hun føler sig både sej, modig og hurtig på sin nye cykel. Fravalg af fodbremsen er et helt bevist valg fra Woom’s side. Du kan læse deres begrundelse her 

Konklusion
Efter nogle ugers brug er den umiddelbare konklusion, at vores datter elsker sin nye Woom cykel. Hun kører hurtigere og bedre end nogensinde. Pludselig er længere afstande ikke et problem for hende, og det åbner op for nogle længerevarende ture sammen med hele familien.

Link

 

 

 

 

CYKELPORTALEN