CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ultima Vintercykeltøj giver fuld valuta for pengene


Ultima blev grundlagt i 1978 og ejes af Veltec Benelux.  Det er designet og produceret i Europa og kendetegnende ved at tilbyde en stærk kollektion til kvinder. Faktisk udgør kollektionen til kvinder ca. 50 % af omsætningen.  Både funktion og design har høj kvalitet og helt cykelspecifikt opdelt i tre serier der passer til alle målgrupper. Finish er kendet6egnende ved også et være gennemført på tøjets vrangside. Der bruges tekniske materialer som bambus, carbon og E-vent.

Vi har kikket et komplet 4 seasons sæt efter i sømmene.


Focus Jacket
Denne jakke er vindtæt og vandafvisende. Den er i 92 % polyster, 6 % polyethan og 2% elathan.  Bagpå er der to stik baglommer med net og en stor lomme med lynlås.  Reflekser på ærmer, lommer og krage.  Kragen ekstra høj og foret. Snittet er sportslig og tætsiddende. Den fås i fem farver: brun/sort, sort/blå, rød, blå, brun og i størrelser  S, M, L, XL. Den vejl. udsalgspris er kr. 899,-


Bib Tights Vento 3

Disse lange cykelbukser med seler er i materialet Super Roubaix der er ekstremt strækbart. Der benyttes 9 paneler som giver rigtig god pasform spcielt rundt om knæ og læg.  Siddepuden er i antibakteriel mikrofiber indlæg.
En farve sort,  Størrelser fra S, M, L, XL
Pris kr. 899,-


Performance 2 Jersey
Denne trøje er i 64 % polyster, 31 % polamid og 5 % polyethan.   Den har fuld lynlås og tre baglommer,  Snitter er knap så tætsiddende som jakken. Ekstra lange ærmer og fås i fem farver, rød, sort, blå, hvis, rød/sort og størrelser  S, M, L, XL
Den vejl udslagspris er kr. 675,-


FLX light windbreaker
Ektrem tynd og meget let svedundertrøje med vindtæt front. Indeholder 87 % polypropolin og 13 % elastofin
Fås i sort og hvid og størrelser fra S, M, L, XL. Vejl udslagspris kr. 449,-


Windmaster Glove
Yderoversiden er i ren polyester, Foret er i polyethan, og polyester.  Der er påsyet forstærkning på de to fingre og i håndfladen med skridsikker overflade.  Farve sort, Pris kr. 375,-


Helmetwarmer
Denne er i ren polyster og den dækker ørene helt.
Pris kr. 94,-

Afprøvning
Denne tøjtest har været en god anledning til at afprøve den klassiske trelags filosofi som benyttes af langt de fleste cykeltøjs producenter. Inderst en svedtransporterende undertrøje, herefter et isolerende mellemlag i form af en langærmet trøje og yderste en vindbeskyttende jakke.  Ultima tøjet kan kombineres på flere måder. Da jakken også har et isolerende lag, kan den med fordel benyttes kun med svedundertrøjen på knap så kolde dage.

Jakken opfylder alle de krav man kan stille til en god helårsjakke, den er behagelig at have på, ser godt ud og er varm og vindtæt. Der er mange fine detajler f.eks de fikse netstiklommer og de raffinerede reflekser som er en naturlig del af jakkens afdæmpede design. Ingen tvivl man får rigtig megen jakke for pengene her.


Trøjen er ret tynd i stoffet hvorfor den er bedst under en jakke om vinteren og som en god forårs og efterårs trøje på de lidt varmere dage i kombination med en vindtæt svedundertrøje. Den lidt løsere pasform vil sikkert appelere til rigtig mange cyklister. Også de gode lange ærmer er et plus.

Den vindtætte svedundertrøje er et hit. Den er ekstrem tynd, nærmest silkeagtig og super behagelig at have på. Den kan benyttes selv på en lun forårs/efterårsdag, da den vindtætte front ikke hæmmer svedtransporten på nogen måde.  Eneste forbehold er at den godt kunne være lidt længere i snittet bagpå.


De lange cykelbukser er en helårsbuks dog med forbehold for de rigtigt kolde dage, for det kniber at holde varmen i dem.  De er super behagelige at have på og pasfomen er rigtig god pga de mange paneler.


Huen er rigtig god ikke mindst fordi den dækker ørene helt.  Den er ikke specielt varm , man alligevel tilstrækkelig på de fleste dage. Den er tynd nok til at kunne være under de fleste hjelme.

Handskerne er et par rigtige vinterhandsker. Men dem kan man altid holde varmen. De er meget behagelige at have på og bevægeligheden er over gennemsnit for den slags handsker.  De er vindtætte og vand afvisende.  Forarbejdningen er i topklasse.

Konklusion
Det afprøvede cykeltøj fra Ultimas 4 seasons kollektion er en tøjserie stort set uden nogen deciderede svagheder.   Al tøjet har fremragende pasform og mange funktionelle detajler. Designet er tilpas konservativt og afdæmpet til at langt de fleste vil syntes om det. Forarbejdningen er klart over gennemsnittet for hvad man normalt ser på tøj i den prisklasse, ikke mindst i detajlerne hvor det skiller sig ud.
Der er tre klare vindere her, Focus jakken, FLX svedundertrøjen og Windmaster handsken hitter…

Link

CYKELPORTALEN