CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ligesom med biler hersker der også  blandt cykler og cykelkomponenter rigtig meget mærkevarelir.  Konservatisme og main stream står på dagsordenen, og er der ikke...

Ligesom med biler hersker der også  blandt cykler og cykelkomponenter rigtig meget mærkevarelir.  Konservatisme og main stream står på dagsordenen, og er der ikke tale om det “rigtige” mærke, er produktet i manges øjne på forhånd dømt dårligt.  Det er naturligvis ikke rigtigt.  Derfor anser cykelportalen det også som en af sine fornemmeste opgaver at omtale produkter, som ikke lige har det rigtige brand, for at blive i tidens marketingstermer.

Trigon er sikkert ikke kendt af ret mange danske cyklister, men i hjemlandet Taiwan er de et stort firma med mere end 20 års erfaring.  Som næsten alle taiwanesiske cykelproducenter startede de som OEM leverandør, hvilket på godt dansk betyder at de producerede alle de kendte brands (ups ikke godt dansk) produkter.  Og ligesom adskillige andre asiatiske firmaer er de også indenfor de seneste år begyndt  at sælge deres produkter under eget navn. Og der er bestemt grund til at tage dem meget alvorligt.  De er dygtige og meget arbejdsomme og ikke mindst prismæssigt konkurrencedygtige.

Trigon udvikler og producerer hele paletten af cykelkomponenter lige fra cykelstel til styr og frempinde, bare for at nævne nogle få af deres mange produkter.   Bag  den noget kryptiske betegnelse VCS02AC  finder vi en ægte monoque kulfibersaddel, som rent visuelt ikke lader noget tilbage af ønske, i forhold til endog meget dyrere konkurrenter.

Afprøvning.
Trigon har tydeligvis koncentreret sig om det væsentlige.  Produktet kommer i en hermetisk lukket plastikpose, thats it. Ikke noget med spild af dyre lædertasker og eksklusive papkasser, som alligevel bare bliver smidt ud bagefter.  Noget man forøvrigt sagtens kunne gøre, da det første indtryk, med den kun 105 g lette saddel mellem hænderne er meget positivt.   Ja hvor finder du lige en så let saddel og så til under en tusse ….
En god saddel kan ofte dømmes ved at vende bunden i vejret på den.  På Trigon er der ikke noget at komme efter. Samlekvaliteten er visuelt imponerende.

Saddelbunden består af en Full Venus C7™ kulfiberskal som er trykformet med tre undersænkninger, hvor de tre velcostrips er limet på.  De holder de tre siddepuder.  Ved at gøre de tre siddepuder helt uafhængige af hinanden opnår Trigon de fordele der er ved at kunne fordele trykket helt individuelt på tre punkter. Systemet er patenteret og kaldes ErgoSofa™  Trigon laver en saddel bygget på samme stel men med en sammenhængende pude kaldet VCS02BC.   Trigon benytter Hipact™ trails som er vibrationsdæmpende.  Som altid med kulfiber skal man være varsom med tilspændingen til saddelpinden.  Trigon opgiver ingen grænse for tilspændingskraften, hvad de nok burde.  Jeg benyttede de anbefalinger som andre fabrikanter opgiver og oplevede ingen problemer.

Indrømmet jeg var en smule betænkelig mht. de tre puder som udelukkende sidder fast med velco.  Så længe sadlen kun bruges til landevejs kørsel, hvad den også umiddelbart syntes tiltænkt til kva sit meget slanke design, giver de ingen problemer.  De bliver hvor de skal.

Umiddelbart ser den forreste pude meget høj ud , men fordi den er helt uafhængig af de andre tilpasser den sig helt til det tryk den bliver udsat for.  Det ses tydeligt når man hopper af cyklen efter en tur.  Her er den helt deformeret og giver en tydelig  indikation af hvor forskelligt vi sidder.  Efter et par minutter er den tilbage i sin oprindelige position.
Subjektivt er det en meget behagelig saddel at sidde på.  Den megen luft om de tre puder har helt klart sin virkning.  I forhold til en tysk saddel jeg testede år tilbage og som ligner den næsten til forveksling, er puderne meget bedre og mere holdbare.

Konklusion.

Trigon sadlen er været en positiv overraskelse som gøre det meget svært at retfærdiggøre at gå ud og købe andre tilsvarende sadler der koster mere end det dobbelte.  Om man kan forliges med det løse pudesystem er sikkert en smagssag.  For kulfiber feinsmeckere på stramt budget er den svær at komme uden om.

Trigons produkter forhandles i Danmark af Python Pro

Vejl. udsalgspris kr. 790,-

Link

CYKELPORTALEN