CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: TiGr Lock Blue Steel Mini Plus TEST: TiGr Lock Blue Steel Mini Plus
Med en vægt som en fyldt vandflaske er TiGr bøjlelåsen i sin helt egen liga. TEST: TiGr Lock Blue Steel Mini Plus

Historien om TiGr Lock er næsten klassisk iværksætteri, da Bob, John og Jim Loughlin satte sig for at konstruere en lås der både var sikker men samtidig også mere elegant og let end de meget udbredte klodsede og tunge bøjlelåse, der dominerer markedet, der i høj grad ligger under for forsikringselskabernes krav. Efter at have forsøgt at sælge ideen til de etablerede låsefabrikanter uden held, blev TiGr Lock søsat som crowdfunding i 2011 med overvældende interesse. Læs vores reportage her.

Den første lås var i titanium, der nu er blevet suppleret med flere mindre og prismæssigt mere overkommelige modeller i high carbon stål.  Låseprincippet og det bladfjederagtige og luftige udseende er det samme på alle modeller.

Specifikationer

  • Materiale: High Carbon Stål
  • Dimensioner: s03 x 102 mm
  • Features:  PVC coated, Patenteret låsemekanisme
  • Sikkerhed: ART II
  • Vægt: 470 gram
  • Pris: kr. 849,-

Afprøvning
Af en bøjlelås at være, er  TiGr Lock Blue Steel Mini Plus let og elegant. Den leveres med  med sin egen holder der fikst kan monteres alle steder hvor der findes et sæt flaskeholder bøsninger.  Der er tænk meget over udformningen. Således kan den  monteres i flaskeholder beslagene og stadig give plads til en fuld vandflaske på skrårøret. Det er der ikke mange af de mere traditionelle bøjlelåse der kan præstere. Som ekstraudstyr  fås en særlig flaskeholder der gør det muligt at have en vandflaske inden i låsen, samt en holder til montage bag sadlen. Det betyder at sportscyklister altid kan have en lås med sig der ikke vejer mere end en fyldt vandflaske. TiGr Lock benytter  High Carbon Stål som kan klare de fleste større boltsakse. Se mere her.

Låsemekanismen er patenteret og består af et cylinderlås med en låsetap. som griber ind i særlige udfræste  ender på låsen. Uafhængige test viser at låsen kan brydes op, som så mange andre, men der kræver megen tid og specialværktøj for at kunne komme ind og vride låsen fra hinanden.  Der medfølger to kodede nøgler og låsen kan registreres ved fabrikanten, så man kan få ekstra nøgle i tilfælde af at de forsvinder Og alene udseendet vil sikkert afholde de fleste.

Sammenlignet med mange af de gængse bøjlelåse er størrelsen tilstrækkelig til at man både kan spænde forhjul og stel sammen med et fast cykelstativ.  Låsen er beklædt med en PVC belægning så den ikke ridser stellet. Den lave vægt og det luftige design vil gøre den oplagt til de sportslige anlagte cyklister.  Vægtmæssigt vejer den det samme som en kædelås men giver bedre beskyttelse. En innovativ og nytænkende bøjlelås.

Konklusion
TiGr Lock Blue Steel Mini Plus er en lækkert forarbejdet og designet bøjlelås som vil give tilstrækkelig sikkerhed i langt de fleste tilfælde.  I tilgift vejer den under det halve af tilsvarende bøjlelås og kan monteres på cyklen som tilgodeser den sportlige cyklist.

 

 

Link

 

CYKELPORTALEN