CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: The Shadowstand TEST: The Shadowstand
En fiks lille holder til cykel fotografen uden hjælpere. Vi har testet begge udgaver, The Shadowstand & The Photographer's Stand TEST: The Shadowstand

Blandt fotografer af cykler, der ønsker billeder af en friststående cykel med en naturlig baggrund, er der to tricks der gør sig gældende. Den ene er at lade en hjælper holde cyklen i baghjulet og give slip et sekund før du skyder billedet. Er du alene kan du i stedet benytte en tynd lille pind og enten placere den så den ikke er synlig eller efterfølgende bruge retoucherings værktøjet i dit foto program.

The Shadowstand syntes at været svaret på alle cykeltossede fotografers bønner om en lille gennemsigtig dims til at holde cyklen på plads. Konstrueret af Peter Bodola der til dagligt driver et lille værksted i Budapest som konstruerer arkitektonisiske modeller til design og arkitektbureauer. Som fototosset cykelfan var det oplagt at bruge værkstedets laserskærer til en lille nebengeschæft af små gennemsigtige cykelholdere på et helt håndværksmæssigt enkelstyks plan.

Shadowstand er to produkter, den lille kompakte model til at sætte under pedalen, eller den noget større og mere stabile model til at sætte under krankboksen.,

Specifikationer

 • The Shadowstand
 • Materiale: Genbrugs Akryl (Green Cast)
 • Dimensioner: 85 x 110 mm
 • Emballering: genbrugspapir med instruktion
 • Størrelser: 105 til 125 mm
 • Pris: 17 Euro

 • The Photographers Stand
 • Materiale: Genbrugs Akryl (Green Cast)
 • Dimensioner: 100 x 265 mm
 • Emballering: genbrugspapir med instruktion
 • Pris: 25 Euro

Afprøvning
Det er en udsøgt fornøjelse at få tilsend to små produkter hvor det håndværksmæssige og enkeltstyksagtige er i højsædet. Således er emballering i kraftigt genbrugspapir som kan sendes som brev. Åbnet ligger den lille akryl holder og på indersiden er påtrykt en vejledning.

Den mindste holder er lige til at have i lommen og sættes under pedalarmen når den står i sin nederste position. Øverst er den afrundet og nederst er den rillet så den ikke skrider.

Den store har samme udformning men er højere så den kan sættes under krankboksen. Det betyder at pedalarmene kan positioneres så det ser bedst ud på billeder.

Begge holdere krærver lidt øvelse at bruge. De skal stilles temmelig skråt og står afgjort bedst fast på en ujævn eller blød overflade. De bryder sig ikke om alt for kraftig vind, med en lidt større fordel til den store model da den støtter på stellet fremfor den lille model, der støtter på pedalarmen, der let flytter sig hvis cyklen ikke slår helt plan. Jo mere du hælder cyklen op mod holderen jo bedre og mere stabilt står den.

I praksis forsvinder den klare akryl helt på billedet. Med sidelys eller modlys kan den i visse situationer lige anes men ikke mere end at det efterfølgende kan fjernes i dit favorit foto redigerings program som Lightroom eller Photoshop.

Konklusion
Shadowstand er for denne tester nu et stykke uundværligt fototilbehør til lommen, når der skal tages billeder af cykler med naturlig baggrund. For de fleste vil den lille model være alt rigeligt ,men skal slutresultatet og stabiliteten være i top anbefales The Photograher’s Stand. To genialt simple og billige produkter med stor nyttevirkning for både den professionelle- og amatør cykelfotografen.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN