CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Swiss Eye er en forholdsvis ny spiller på cykelbrillemarkedet. Firmaet blev grundlagt i 1996 og har idag et ret omfattende cykelbrilleprogram som tæller 24...

Swiss Eye er en forholdsvis ny spiller på cykelbrillemarkedet. Firmaet blev grundlagt i 1996 og har idag et ret omfattende cykelbrilleprogram som tæller 24 modeller.  Vi har kikket nærmere på en model som ligger midt i feltet.

Design er et spørgsmål om smag og behag,  men i mine øjne en meget flot brille, som også kan anvendes til daglig brug.Første gang jeg tog brillen på, var det med følelsen af, at den sad rigtig godt på mit hoved; fast, men uden at klemme. Modsat den billige Outbreak Protektor (som jeg også et eksemplar af), så er Outbreak Carbon forsynet med gummibelægning ved næseklemmen og i stængerne om ørerne. Det gør den mere komfortabel, men også mere ”skridsikker”. Mere om sidstnævnte senere.

Praktisk brug.
Første gang jeg tog solbrillen på i høj solskin var mit først indtryk, at der var fantastisk udsyn (glimrende optik) uden forvrængning. Perfekt udsyn til siderne og meget vigtigt for mig – ingen generende ramme foroven til at genere udsynet, når jeg hænger helt nede i racerstyret. Jeg er blevet så glad for denne type solbrille (dem uden stel/ramme om brilleglasset), at jeg nok aldrig kommer til at anvende andet, når jeg køre på min racer. På MTB er det ikke så vigtig, idet man på en MTB ikke sidder så foroverbøjet, at stellet på denne måde kan genere udsynet.  Brillen er meget let, hvilket også øger komfortegenskaberne. Jeg blev ret hurtigt glad for gumminæseklemmen og gummibelægningen på stængerne og selve udformningen heraf. Under mine 14 dages testning ved Gardasøen, hvor der blev svedt rigtig meget, sad brillen tæt uden at glide ned af næsen. Dette kan jeg ikke sige, at mine øvrige briller gør lige så godt. Udformningen af stængerne gør også, at brillen parkeres nemt og ikke mindst sikkert i cykelhjelmen foran. Praktisk ved de længere stigninger, hvor jeg drypsveder, hvilket unægtelig gør det svært at se ud gennem en hvilket som helst solbrille. Mht. til dug, så har Outbreak Carbon nok en tendens til at dukke til lidt før end f.eks. mine Addidas og Oakley briller, men det mener jeg skyldes, at Outbreak Carbon sidder mere tæt på hovedet, hvilket jeg finder en fordel. Bliver dug et problem, kan man midlertid flytte brillen et par mm ud på næsen – brillen sidder stadig godt og sikkert her – og efter få sekunders kørsel er dukken væk. Det er primært på MTB jeg har oplevet dug fænomenet og ikke i sådan en grad, at jeg finder, at det er et problem i forhold til andre briller. Outbreak Carbon sidder også pænt fast selv under udfordrende MTB kørsel. Brillen er glimrende til at afvise vind fra alle retninger.

Holbarhed.
Brillen virker forholdsvis robust og det forhold, at brilleglasset ikke kan skiftes uden en ”optikkerskruetrækker” er utvivlsom med til at gøre den mere holdbar. Tror mange har prøvet, at glasset på briller med udskiftelig glas også i utide har det med, at glasset går løs (f.eks. uden rengøring). Ulempen er selvfølgelig, at glasset ikke kan skiftes i et snuptag. Når jeg erhverver mig et par solbriller lover jeg mig selv hver gang, at jeg vil passe godt på dem, men i kampens hede ender det ofte med, at de ryger en tur i skovbunden, eller det der er værre ned på asfalten. Disse Outbreak Carbon briller røg desværre også en tur i asfalten og uanset hvor meget antiridse belægning, der er på solbrillen, så har jeg endnu ikke oplevet et par solbriller, der ikke bliver ridset af sådan en tur. Dette er også tilfældet med Outbreak Carbon. Her er så et lille tip. I stedet for at købe en ny forholdsvis dyr Outbreak Carbon, så køber man i stedet den væsentlig billigere Outbreak Luzzone, der har nøjagtig samme brilleglas (også med gumminæseklemme) og udskifter glasset med en ”optikkerskruetrækker”. Hermed er sparet ca. kr. 250,-

Konklusion.
Glimrende pasform. Komfortabel. Sidder sikkert på hovedet uden at skride ned ad næsen, selv under de svedige ture. God optik. Holder vinden ude. Ingen generende ramme om brilleglasset, der kan genere udsynet, når man hænger helt ned i racerstyret. Der er tale om en brille til vejledende kr. 649, der gør det fuldt ud lige så godt som de mærkevarer, der koster omkring det dobbelte. Kan helt klart anbefales.

Link.

CYKELPORTALEN