CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Komplet vintertøjssæt i flere lag fra Sugoi

rszero13
Cykling om vinteren er ofte ensbetydende med brug af flere lag cykeltøj.  Canadiske Sugoi hylder dette princip, med deres eget “Sugoi Comfort System SCS”, og  inddeler deres produkter i fire forskellige typer tøj:

S1 er det inderste lag tøj som har direkte kontakt med kroppen. Her er svedtransport det vigtigste.
S2 er næste lag eller mellemlaget som sikrer varmen under kolde forhold.
S3 er yderste lag som beskytter mod elementerne, altså vind og vandtæt.
S3+ er som S3  med med ekstra beskyttelse.

rszero12

Vi har afprøvet RS Zero serien som er et sæt tøj der kan sammensættes på mange måder og derved kunne tilfredsstille mange typer vejrlig,  specielt de mere kolde af slagsen brrr.

rszero09
Carbon Zip S1

Dette er en behagelig langærmet og højhalset svedundertrøje i det tekniske materiale FinoCarbon fabric som håndter sved og ikke mindst lugt ved at indkapsle det i fiberen. Herved elimineres svedlugten næsten helt.  Samtidig er svedtransporten meget høj. Fås i farverne sort og hvid.  Pris kr. 300,-

rszero07
RS ZeroPlus Bib Tights S3+

Disse lange bukser med seler og indsyet skind og opdelt i zoner for bedre åndbarhed og svedtransport. De er syet sammen af 10 paneler og med flade sømme . Pudeindlægget er kunstlæder i SUGOI’s FormulaFX . Der er lynlås foran og reflekser. Prisen er kr. 1095,-

rszero06
RS Zero Jersey
S2

Denne langærmede cykeltrøje er tænkt som mellemste lag.  Den fremstår klassisk i sit snit, men tætsiddende, så den er primært  tænkt til racercyklisten. Den har lynlås foran i fuld længde og har indsyet MidZero fabric foran for ekstra isolation. Der er tre lommer bagpå, hvoraf den midterste er med lynlås.  Gummikant indvendig for neden sikrer at trøjer lukker helt til og ikke kryber op. Desuden reflekser for og bag.  Fås i sort, blå og rød.  Pris kr 650,-

rszero01
RS Zero Jacket S3+

Er et tætsiddende jakke også i klassisk design. Den har fuld lynlås. Bagpå er der tre lommer igen med lynlåslukke i den midterste.  Den har ekstra indsyet foer indvendigt, så den er rigtig god i koldt vejr. En høj hals med foer. Snittet minder meget om trøjen. Elegant og sporty.  Fås i farverne sort, blå og rød.  Prisen er kr. 1099,.

Afprøvning.
Det man først bemærker ved tøjet er den fremragende pasform, som først og fremmest skyldes at Sugoi bruger mange flere paneler end de fleste andre producenter, specielt omkring de bevægelige led ved arme og ben og nakke.
Første gang man tager trøjen og jakken på, føles det som om at de sidder og strammer de forkerte steder.  Men dette indtryk forsvinder som dug for solen så snart man er oppe på cyklen. Her falder det hele på plads, og de sidder perfekt. Godt cykel mærkes ikke når man cykler og det gælder også her.

At kalde RS Zero Jacket S3 for en jakke, er måske at tage munden for fuld. Jeg syntes nærmere det er en langærmet cykeltrøje med visse jakkefunktioner. Never mind den isolerer så fint, at det i langt de fleste tilfælde er nok med kun en svedundertrøje indenunder. Kun på meget lange og kolde ture og hvor man ofte har brug for længere pauser er det tilrådeligt at supplere den med en ekstra trøje.
Fordi den er tætsiddende skal man måske overveje at købe den i en størrelse større end normalt. Den er 100% vind og vandtæt, noget jeg ofte har observeret ikke er tilfældet endog ved langt dyrere jakker begyndende med A ,ingen navne nævnt her ;o)
En god ting jeg bemærker på begge trøjer er de stråt stillede lommer, som er lette at komme til.

Svedundertrøjen er vel nærmere en skiundertrøje. Den er meget  behagelig at have på, og god varm.  Modellen i hvid er temmelig sart og bliver hurtigt grim at se på. Princippet med lugt indkapslingen i fibrene virker tilsyneladende. Subjektivt kan men have den på flere gange uden at komme til at lugte. (godt for miljøet og vaskeri regningen)

Jeg er stor fortaler for lange cykelbukser med indbygget skind.  Et par korte bukser med løse ben eller overtræksbukser, bliver altid kun en nødløsning .  Bevares i forår/sommermånederne kan jeg se en vis fordel, men om vinteren er et’ par velsyede bukser langt den bedste løsning.  Sugio bukserne med meget velsiddende pga af brug af de mange paneler. De er vind og vandafvisende foran og er et godt kompromis mellem fuld bevægelighed og at kunne holde kulden ude.  Er det rigtig koldt kan man godt mærke en smule træk foran omkring skridtet.

Konklusion.
Sugoi har sat deres priser gevaldigt ned, så de nu er meget konkurrence dygtige. I mine øjne er det cykeltøj for den kvalitetsbevidste og voksne cyklist som vil lidt mere med sit cykeltøj, uden at ligne et pyntet juletræ.  RS Zero serien er ingen undtagelse. Det er vel gennemført ned i mindste detajle, klassisk i sin fremtræden, med fremragende pasform, og så er det slidstærkt og kan holde til at blive vasket, igen noget mange af konkurenterne ikke lever op til.

Vi giver det fem cyklister for funktion og fire for pris.

Links

CYKELPORTALEN