CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

GPS navigation er en af de opfindelser som i mere end en forstand har ændret vores verden.   Hvad der startede som et tophemmeligt...

GPS navigation er en af de opfindelser som i mere end en forstand har ændret vores verden.   Hvad der startede som et tophemmeligt millitærprojekt som skulle gøre amerikanerne i stand til at kunne følge sig selv og ikke mindst “fjenden” da  da den kolde krig stod på sit højeste er idag blevet hvermand eje og en del af vores dagligdag når vi bevæger os  fra A til B.

Cykellåsen har stort set været uændret i sin udformning siden cyklsen bandom, mens elektronisk sikring af cyklen ikke har haft den helst store udbredelse, først  og fremmest på grund af mangelende fleksibilitet og en vis portion uvildighed fra forsikningselskabernes side, som stædigt holder fast i krav om en fastmonteret og nøglekorts basret låsesystem. Nogle enkelte producenter har forsøgt sig med forskellige alarmbasserede systemer men nu begynder flere at melde sig på banen med GSP bassrede systemer som kan spore din “kære”cykel.

Vi har kikkket nærmere på Spybike GPS tracker som monteres i forgaffel rackeren er 23,5 mm i diameter, og 11,5 cm lang. Den vejledende udsalgspris er kr. 1295,-

Afprøvning
Spybike komme med alt tilbehør inklusiv oplader. Det eneste du selv skal anskaffe er et SIM kort.  Her er det rigeligt med et af de billige taletidskort.
Inden brug skal batteriet oplades og man skal have monteret det sammen med Sim kortet.  Der er medfølger en grundig vejledning med illustrative billeder, så det ager det ca. et kvarter.
Nu skal GPS trackeren aktiveres. Det gøres med den medfølgende magnetplade som stryges tæt forbi enheden øverst. En lille lysdiode blinker kort og er udtryk for at enheden nu er aktiv. Den vil vær aktiv i godt 5 min og du har mulighed for at sende teskstbeskeder til den fra din mobiltelefon.  Det første den skal have er det telefonnummer du ønsker den skal kontakte.  Når det er gjort korrekt svarer den igen med en SMS til din telefon.  Man kan til enhver tid kontrollere at GPS trackeren fungerer ved at sende beskeden “whereareyou”

Trackeren aktiveres på bevægelser eller ryttelser, så når din cykel begynder at bevæge sig modtager du en besked.   På producentens hjemmeside kan man se på et kort hvor og hvordan   cyklen har bevæget sig, så der er gode muligheder for enten selv eller ved politiets hjælp at kunne få sin cykel tilbage.

Ideen med denne GPS cykeltracker er sådan set god nok men den begænset af en del faktorer. Først og fremmest passer den kun til rør med 25 mm hul og en længde på 110 mm eller kan den ikke være der. Ofte skal topkappens gevindtap med modhager fjernes for at give fuld adgang.  Desuden syntes jeg at selve røret sidder alt for løst.  Jeg kunne sagtens få den op af røret uden at bruge den medfølgende nøgle.  Retfærdigvis skal det siget at det vil være tilfældigheder der afgør om tyven finder den da den ligner en helt almindelig styrfittingcap.

Konklusion
Der skal ikke herske tvivl om at en GPS tracker til sikring af cyklen er en rigtig god ide, men at det testede system fra Spybike ikke når helt i mål primært pga af sine begræsninger mht til montering, hvor den for nuværende  kun kan benyttes på cykler med 1 1/8 ” styrfitting.  Har du den rette størrelse styrfitting er Spybike GPS tracker en velfungerende sikring af din cykel specielt hvis du er ejer af en af de eftertragtede dyre racercykler eller mountainbikes som ofte forvinder til de mange motionscykelløb fordi ejerne ikke har sat en lås på dem. I den sammenhæng er de godt 1200 kr givet godt ud.

Link

CYKELPORTALEN