CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

De færreste har nok nogen reel ide om hvor mange ting, der skal passe sammen, før man lancerer et nyt produkt som de nye...

De færreste har nok nogen reel ide om hvor mange ting, der skal passe sammen, før man lancerer et nyt produkt som de nye Spectra Citylite.  Og det afholder de fleste fra overhovedet selv at gå igang  – og det selvom ideen er  nok så god.  Men der findes mennesker, der både har gode ideer – og energien,  troen og modet til at føre dem ud i livet.  Dette er historien om Lars Beck – manden bag Citylite.  For at gøre en lang historie kort så er historien om CityLite et iværksætter-eventyr som har strakt sig over mere end 8 år.  ”Jeg løb ind i nogle af de udfordringer, man ofte får som iværksætter – ansøgninger om patenter, aftaler med producenter, som af forskellige årsager ikke bliver til noget, at skaffe penge til udviklingsomkostninger og så videre.  Derfor  har taget mig 8 år at komme hertil, men nu står jeg også med en cykellygte, som er en gennemtænkt løsning og som savnes af mange cyklister i hverdagen” fortæller Lars Beck.


Og netop designet er en af de afgørende ting på disse lygter som sat sammen danner en smart og kompakt enhed lige til at have i lommen.  Langt de fleste af de billige cykellygter som sælges idag har kun tilstrækkelig max lystyrke i de første timer, hvorefter styrken falder. Dette er undgået i CityLite bl.a ved at parallelforbinde de to CR 2032 Litium celle batterier.  Lygterne skulle lyse i 40 timer med fast lys og 80 timer  blinkende.
Der er udviklet en speciel optik til de to lysdioder så de spreder lyses 220 grader noget som er vigtigt for at blive set fra siden.

Tekniske data for Spectra Citylite:
Vægt: 45 gram
Mål: 65,3x26x34mm
Optik: Facet optik
Batterier: 2 stk. CR-2032 lithiumbatterier
Lygtesættet får i sort eller hvid
Vejl. pris for et sæt 149,00

 

Afprøvning
Lygterne er hæftet sammen i bedste Ying/Yang stil.  Man skiller dem ad ved at skubbe dem fra hinanden. Herfeter klemems de på styr og saddelpind. De passer til diametre mellem 22 og 28mm.  Baglygten er endvidere en lille rem som går det mukligt at montere den på f.eks  bagstaget eller bagagebæren.   Lygterne tændes på en lille undersænket knap. Den er lidt svær at komme til og kræver at man bruger fingerneglene.  Der er to funktioner, vedvarende og blinkede lys.  Det er ikke meningen at man skal lade lygterne sidde fast på cyklen da den indbyggede spændstighed da vil forvinde.  De n bevares ved at lade plastikken hvile når de er sat sammen og ikke er i brug. Derfor oplever du også at de nærmeset er løse når de sættes sammen efter brug.   Begge lygter opfylder lovens krav til lys, altså at man kan blive set ude fra 300 meter.  Specielt spedningen imponenre og er noget af det bedste for den slags lygter.  Også den vedvarende kraftige lystyrke imponerer.  Eneste forbehold er den svært tilgængelige afbryderknap.

 

Konklusion
CityLite er et dansk designet, udviklet og produceret lygtesæt som fortjener meget stor udbredelse alene af den grund , at  den er drøn godt designet og at lyser ordentligt og længe.  Burde være i enhver bycyklist lomme.

Link

CYKELPORTALEN