CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Selle Italia Model X TEST: Selle Italia Model X
Cykelportalen tester en prisrimelig saddel fra Selle Italia med deres nyeste Greentech genbrugs teknologi TEST: Selle Italia Model X

Cykelsadler er nok noget af det sværeste at teste, da alle har forskellige preferencer. Derfor er vores saddeltest primært en beskrivelse af produktet efterfulgt af en subjektiv vurdering af produktet ud fra testerens preferencer.

Cykelportalen har lagt popo til en af Selle Italia’s mere prisrimelige sadler

Selle Italia er en af de tre store italienske producenter af sadler. Med mere end 120 år på cykelbagen, burde de vide en hel del om cykelsadler. Deres legendariske Flite model satte dem for alvor på verdenskortet og senest er de aktuelle med deres 3D printede Watt model.

Til denne test har vi lagt bagdel til en af deres nyeste entry modeller, Model X med en nye bæredygtige Greentech produktions teknologi.

Specifikationer

  • Materiale: Green Tech
  • Dimensioner: 245 x 145 mm
  • Stel:Fec Alloy Tube Ø7 mm
  • Features: Flex control, superflow,
  • Vægt: 315 gram (målt 251 gram)
  • Pris:  set til kr. 339,-

Afprøvning
Selle Italia Model x er en nye serie af sadler der benytter en ny patenteret Greentech teknologi, hvor der udelukkende bruges genbrugs materialer. Sadlen er opdelt i tre dele, en meget eftergivelig base, hvor stellet kun er i metal på den del der er i direkte kontakt med saddelpinden. Øverst oven på den tynde polstring sidder et tyndt kunstlæder med en riflet overflade, så man ikke glider rundt.  Specielt omkring den brede og meget flade næse vil den skarpe base kant kunne mærkes af nogle, igen meget afhængig af hvilken buks du bruger.

Trods den yders minimale padding, føles sadlen ikke hård og ukomfortabel. Dette skyldes formodentlig den ekstra store superflow udskæring og en meget eftergivelig base og eftergiveligt stel. Sadlen er afgjort bedst til længere ture på landevej eller gravel på grusvej. Offroad er den mindre velegnet pga af den korte længde og bredde.

Konklusion
Selle Italia Model X er et godt bud på nye generationaer af sadler som bruger genbrugsmaterieler, uden at det går ud over performance. Eneste ankepunkt er de lidt skarpe kanter på næsen.

Link

CYKELPORTALEN