CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Engelske SealSkinz har i løbet af kort tid gjort sig bemærket med nogle produkter til fødder og hænder som skiller sig afgørende  ud fra...


Engelske SealSkinz har i løbet af kort tid gjort sig bemærket med nogle produkter til fødder og hænder som skiller sig afgørende  ud fra andre produkter.  De fleste ved, at skal man holde varmen om vinteren, er den mest optimale løsning er at i klæde sig tre lag tøj.  Dette princip har  Sealskinz overført til deres handsker og strømper, men i et og samme produkt.

1. Inderlaget skal først og fremmest transportere sved ofg fugt væk fra huden. Sealskinz bruger typisk fin merino uld eller Coolmax som materiale her.
2. Mellemlaget er Sealskinz patenterede vandtætte membran, som samtidig er åndende. Ved at have en WVP (water, vind, penetracion) på mere end 65% opnås fuld vandtæthed samtidig med at den er åndende og vindtæt.
3. Yderlaget er konstrueret til står pålidelighed og bevægelighed samtidig med at det beskytter mod vejrliget.
Alle tre lag er fuldstændig sømløse, så man undgår vabler.


Extra Cold Winter Cycle Glove
Dette er Sealskins varmeste handske ,med gel padding i håndfladen og Primaloft®  isolation. den har endvidere den vandtætte og åndbare membran.

 • 100% vand og vindtæt
 • Primaloft® isolation for ekstra varmevirkning
 • Gel padding

Vejl. udsalgspris kr. 599,-


Thin Mid Calf Sock

Er en vandtæt 3-lags strømpe. Det inderste lag er fremstillet af merinould, som både varmer og føles ekstremt behageligt mod huden. Mellemlaget er en vind- og vandtæt membran, som samtidig også er meget åndbar. Det yderste lag er i slidstærkt nylon.

 • Strømpe i tre lag
 • Yderlag: Nylon
 • Mellemlag: Membran
 • Inderlag: Merinould
 • Vaskes ved 40 oC

Vejl. udsalgspris kr. 429,-

Wind Proof Skull Cap
Designet til at bruges under en hjelm. Den er varm og vindtæt og meget komfortabel pga. stræk materialet.  Udvendige syninger.

 • Vindtæt og åndbar
 • Strækpanel på bagsiden for tæt pasning
 • Microfleece lining
 • Huller til ørene
 • Kan vaskes ved 40 grader

Vejl. udsalgspris kr. 229,-

Afprøvning
Den hårde danske vinter har budt på næsten ideelle vilkår til at efterprøve disse produkters kvaliteter.  Når termometeret nærmer sig de 10 graders frost skal der meget til for at kunne holde varmen i fødder og hænder.

Handskerne er ikke de mest komfortable vintercykelhandsker jeg har prøvet. De er en smule stive, men til gengæld kan man holde varmen selv i ekstrem frost og der er god åndbarhed i dem. End hænder bliver aldrig fugtige
Der er mange fine detajler på handskerne i form af  gel pading og ekstra forstærkninger på tre af fingerne. Desuden er det rart at kunne clipse handsker sammen når man ikke bruger dem.

Selv om disse strømper ikke er specielt udviklet til cykling, men derimod til friluftsliv generelt, er de simpelthen geniale og efter min mening langt at foretrække frem for de meget udbredte skoovertræk, som ingen varmende effekt har når først tæer og fødder er blevet kolde.  Lidt for sjov prøvede jeg at komme fødderne i vand med strømperne på og det skete der intet ved.  Disse strømper er med  garanti 100 % vind og vandtætte. Det kan godt være dine sko bliver våde men de tørre hurtigt i vinden.

Huen er tilstrækkelig tynd til at kunne være under cykelhjelmen.  Den sidder godt og specielt i nakken går den lidt længere ned end de konkurrenterne.  Den er vindtæt foran mens den har ventilation bagtil, en god disposition.
Et plus er også at strømper og hue kan vaskes ved 40 grader og tørretromles ved lav varme.

Konklusion
De testede produkter fra Sealskinz er alle sammen produkter lidt ud over det sædvanlige. Deres funktionalitet og kvalitet er langt over gennemsnittet, hvilket retfærdiggør den noget højere pris. Specielt strømperne er en sand vinder til helårscyklisten.

Link

CYKELPORTALEN