CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Route Werks Handlebar Bag TEST: Route Werks Handlebar Bag
The Handlebar Bag fra Route Werks puster nyt liv i den traditionelle fast monterede styrtaske med en gennemført kvalitet og sans for detajler. TEST: Route Werks Handlebar Bag

Den traditionelle styrtaske er stort set uforandret gennem mange år og er idag overhalet af de populære Bikepacking tasker til montage på styret via remme. Men skal tasken af og på hurtigt og skal du have let og hurtig adgang til dens indhold, har den fastmonterede styrtaske stadig stort potentiale.  Et potentiale alt for mange af de eksisterende produkter aldrig helt har udnyttet. The Handlebar Bag har taget konceptet op til revurdering og har frembragt et brag af en teknisk orienteret styrtaske hvor alt er designet omkring deres egne løsninger, der garanteret vil få konkurenterne op i gear -so ein ding müssen wir auch haben-

The Handlebar Bag blev søsat som kickstarter projekt med en overvældende tilslutning.  Det færdige produkt blev sendt ud til backerne i slutningen af februar, og de første kommercielt tilgængelige produkter skulle være til salg i slutningen af foråret.

Specifikationer

  • Dimensioner: 145 x 235 x 153 mm
  • Volumen: 4.3 l
  • Materialer: 500d PU-coated Cordura, 220d Gridstop Nylon, plastlå, aluminums hængsler, fræst styrbeslag i anodized aluminum hardware 2.5mm shock cord,
  • Tilbehør: Dashboard Badge,  RW to BarFly Plate, One RW Bike Mount (fits 31.8mm diameter bars)
    Letvægts skulderrem
  • Vægt: 680 gram
  • Maks vægt: 4 kg
  • Farver: olivengrøn og sort
  • Pris: omkring kr. 1.100,-

Afprøvning
The Handlebar Bag er en uhyre flot udført taske med masser af gennemtænkte detajler. På mange områder minder den mere om en cykel hvor de enkelte komponenter kan udskiftes og adskilles hvis noget går i stykker eller bliver slidt op. Umiddelbart ser alt fint og velkonstrueret ud og de første måneders test på et par korte bikepackingture af et par dages varighed og dagligt brug har heller ikke givet anledning til nogen graverende anmærkninger. Vi vil vende tilbage med en update længere henne, når tasken har været på nogle længere varende ture.

Tasken er konstrueret omkring en fast solid ramme hvorpå det foran hængslede låg i plastik er monteret og det fræste styrbeslag. Herpå sidder selve tasken hængende. Det betyder at når den er monteret på styret sidder låget i niveau med styret. Taskens dimensioner og udforming tilgodeser god plads omkring styret. specielt hvis du bruger dropbarstyr. Selve tasken er ikke fulstændig stiv men har en bøjelig indvendig ramme som gør det muligt at komprimere den en smule via remmen nederst der  også lukker de to små sidelommer. Den indvendige volumen er ca. 4 liter hvilket giver god plads til det meste man har brug for på en tur inkl. et mindre kamera.

Som kamerataske er den forøvrigt perfekt fordi man lynhurtigt med en hånd kan vippe låget op fremad og herved let få fat i det. Indvendigt er der tre små lommer med klik lås. To små bagerst og et større foran som kan rumme en smartphone. Tasken er ikke vandtæt men vandafvisende. Et lille regnslag kunne godt have fulgt med. Øverst sidder en lille lynlåstaske som holdes på plads af  en justerbar elastikrem som er ført ud på forsiden hvor den fungerer som ekstra fastholdelse af f.eks et kort, eller andet. Da tasken er fuldt adskilbar med unbraco kan det meste udskiftes inkl. remmene når de typisk som noget af det første højst sandsynlig bliver møre.

To smarte funktioner, er den indbyggede barfly plade til GPS og smartphone der via udskiftning passer til det meste gængse udstyr. I siden kan man endvidere skrue to små styrhorn i som giver plads til en ringeklokke, lygte eller andet.

Standard medfølger der et beslag til styret, en udskiftelig GPS barfly plade og en styrende. Selve styrbeslaget er et fikst i betal som ikke fylder meget og som holder tasken urokkelig fast. Den er standard til 31.4 mm styr man kan bruges til de mindre med mellemstykker der kan tilkøbes.  Tasken sættes på og låses med en drejbar låsepal  der kan efterjusteres hvis det bliver for løs over tid.

Vi har kørt med tasken nu i et par måneder på et par korte bikepackingture og daglige ture uden at opleve nogen problemer, men vil komme med en opfølgning senere på året. Det eneste vi har at udsætte er den manglende vandtæthed og lidt klapren fra låget der dog hurtigt kan elimineres med et par små selvklæbende gummistrips.

Konklusion
Med Handlebar Bag har Route Werks virkelig tænkt ud af boksen og frembragt nyskabelse på styrtaske fronten. Tasken virker gennemtænkt og er uhyre let at bruge i dagligdagen, hvis bred anvendelighed og let adgang er i højsædet.  Kvaliten af produktet og muligheden for at kunne servicere tasken over tid virker lovende…

Link

CYKELPORTALEN