CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Restrap Bumper Bar TEST: Restrap Bumper Bar
Vi har testet et lille, efter vores mening genialt, stykke tilbehør til alle Bikepackere med styrtasker. TEST: Restrap Bumper Bar

Engelske Restrap, kendt for deres Bikepacking og cykeltasker, her begået en lille genistreg med deres lille Bumper Bar,  et helt nyt og unikt tilbehør, der tjener flere funktioner, som et fast punkt til montering af lys, samtidig med at det fungerer som afstandsstykke til styrtasker, ved at skubbe dem opad og væk fra forhjulet. Dette er ideelt til mindre cykler med en lav stabelhøjde, eller hvor frirummet mellem styr og dæk er begrænset.

Bomber Bar er et stykke uundværligt tilbehør til Bikepacking cyklisten

Specifikationer

  • Materiale: CR4 steel
  • Dimensioner:  105 x 55 x 110 mm
  • Features: Huller til fastspænding af remme, lys og andet tilbehør.
  • Vægt: 178 gram
  • Pris: kr 389,-

Afprøvning
Bumber Bar er en af den slags cykeltilbehør, hvor den umiddelbare indskydelse er, hvorfor ingen har tænkt på dette før.  Den klassiske styrtaske med beslag på styret er efterhånden blevet erstattet af styrtasker der spændes på styret med remme. De har mange fordele men bestemt også en række ulemper. En af dem er at de hopper op og ned og ofte kommer i kambolage med kabler og at de sidder langt inde under styret og skraber på stellet.  Hvis du har en lille rammer der der også sjældent plads mellem undersiden og dækket, så de skraber på.

Bumber Bar fungerer som et 3 mm mellemstykke der sættes på mellem frempind og styrfitting. Den er til standard 1 1/8″ der efterhånden er den gængse standard. Dens primære funktion er at flytte styrtasken opad og fremad, samt fungere som ekstra understørrelse og fastgørelsepunkt.  På fronten er der 7 udfræsninger hvor både remme og hængsler kan komme igennem for fastgørelse af taske eller andet tilbehør. Øverst  og på bagsiden er flere muligheder for fastgørelse af remme.

Med en vægt på under 200 gram er den i praksis ubetydelig i forhold til de tasker du alligevel skal slæbe rundt på. Den fungerer naturligvis godt med Restraps egne tasker, men også andre fabrikater fungerer upåklageligt. Jeg har f.eks brugt den som ekstra understøttelse og fastgørelse af et lille telt. På bagsiden kan man fastgøre en slange, lidt værktøj og nederst under tasken sidder en lygte rigtig godt og fri af tasken. Bumber Bar er blevet et uvurderligt  stykke tilbehør på Bikepackingsture hvor den gør underværker mht til placering og aflastning.

Konklusion
Bumber Bar er et stykke næsten uundværligt  tilbehør, hvis du ofte cykler med større styrtasker som fastspændes med remme. I tilgift får du en lille base til lygte og andre småting.

Link

CYKELPORTALEN