CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Purepower Koffein Kapsler TEST: Purepower Koffein Kapsler
Koffein i pilleeform TEST: Purepower Koffein Kapsler

Der findes masser af energidrikke, energibarer, og proteinholdige vingummibamser som producenterne ihærdigt forsøget at overbevise alverdens cykelmotionister om at de er en uundværlig del af deres cykeltur. Her på redaktionen har vi altid været ret skeptiske overfor den slags kosttilskud, der måske for elite sportsudøvere kan gøre en forskel, men som for helt almindelige motionister der  iøvrigt  spiser en varieret kost ikke har brug for det, men udelukkende sætter organismen på overarbejde når den skal skille sig af med alt det overskydende. Dette er ret veldokumenteret af læger og kosteksperter som ikke har nogen komercielle interesser i specifikke produkter.

Purepower Koffein Kapsler er ikke et kosttilskud, i traditionel forstand, men derimod koncenteret syntetisk koffein udvundet på Curanaekstrakt.  Producenten lover en opkvikkende virkning med øget fokus, og en større udholdenhed.

Specifikationer

  • Sammensætning: Guaranaekstrakt, antiklumpningsmiddel: magnesiumsalte af fedtsyrer: hydroxypropylmethylcellulose.
  • Indhold: 90 kapsler af 100 mg
  • Pris:  set til kr. 145,-

Afprøvning
Indrømmet, jeg var temmelig skeptisk da jeg fik disse Purepower Koffein kapsler i hånden.  Alle ved at koffein har en gavnlig virkning som opkvikker, men ligefrem at tage det i pilleform virker lidt voldsomt. Purepower anbefaler maks 3 kapsler som indtaget ca. 20 min før ens aktivitet.  Denne test er ikke særlig videnskabelig og virkningen eller mangel på samme er sikkert meget individuel fra person til person.

Ret uvidenskabeligt tog jeg udgangspunkt i mine egne daglige rutiner.  Morgenritualet er en kop kaffe, til at starte dagen på, blev erstattet af  en kapsel. Her udeblev virkningen. Efter indtagelse af tre styk indfandt sig nogle virkninger jeg tidligere har oplevet med koffeintabletter. I mine unge dage kan jeg med rædsel huske tilbage da sommerferien blev brugt på at køre udlejningsbiler hjem til Danmark fra sydeuropa, hvor der blev indtaget koffein tabletter for at holde mig vågen og efterfølgende delirium agtige følelser.  Lidt af det sammem men i meget mildere grad, blev observeret med Koffein kapslerne, så pas på og vær varsom med hvor mange du indtager.

En typisk kop kaffe indeholder ca. 85 mg koffein.  Purepower koffein kapsler indeholder 100 mg pr kapsel.

Virker de ?  I nogen henseender, men med forbehold. De har afgjort en opkvikkende virkning uden den traditionelle kaffes bivirkninger med for megen væskeindtagelse. Naturligvis kan der heller ikke ses bort fra placebo effekten, at man tror det virker.  En cykeltur sidst på dagen kan afgjort boostes ved at indtage et par kapsler. I modsætning til kofferin tabletter bliver man ikke overboostet.  Øget fokus ?, måske, den er meget subjektivt og svær at afgøre om det er kapslen eller bare det at pulsen kommer op og man bevæger sig. Øget udholdenhed mærkede jeg ikke meget til. Her var det mere afgørende hvad jeg havde spist før eller i løbet af dagen.

Purepower Koffein Kapsler har afgjort en opkvikkende virkning og kan for nogle være et fint alternativt til kaffe, men noget vidundermiddel er de ikke.  Deres virkning er bedst sammen med indtagelse af noget spiseligt.

Konklusion
Purepower Koffein kapsler giver afgjort et koffein  boost der opleves meget individuelt. I forhold til kaffe slipper du for den store væskeindtagelse og du får heller ikke i samme grad et koffein chok. Afgjort en lille pille som mange vil syntes kan kickstarte en ellers lidt sløv cykeltur.

Link

 

 

CYKELPORTALEN