CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: North Street Pioneer Hip Back TEST: North Street Pioneer Hip Back
Produkter med flere funktionaliteter, er i høj kurs. Vi har testet en af slagsen der fungerer ligegodt på hoften, skulderen i hånden og på... TEST: North Street Pioneer Hip Back

North Street Bags er et mindre amerikansk firma med base i Portland. For at holde produktion, kontrol og ikke mindst arbejdspladser i lokalområdet,  er alle materialer og workmanship udført lokalt, i en slags produktions sammenslutning (den gamle andelstanke i nye klæder), hvor en række lokale firmaer hjælper og støtter hinanden. Det paradoksale er at prisen på deres produkter ikke er højere end andre masseprodukter som fremstilles i lavlønsområder i fjernøsten. En af grundene, er at firmaet producerer til ordre, og derfor ikke i samme grad brænder inde med produkter og spild. Derfor skal du skal regne med lidt længere leveringstid, når du bestiller. I vores tilfælde gik der nu ikke mere end godt 10 dage fra vi bestilte tasken til den ankom fra USA.

Til denne test har vi haft deres Hip Back taske på ryggen, skulderen og cykelstyret.  Tasken har stået distancen på en tre ugers cykeltur over alperne hvor den er blevet brugt flittigt i hele dens anvendelsesområde. Pioneer Hip Back, er det som på dansk hedder hoftetaske, men North Street  har tilføjet lidt flere funktioner, hvorfor den også er velegnet til cykling, hvor du gerne vil have lidt mere med end telefonen og en pumpe. Fordi North Street Bags  opererer med “Made to order”, kan de tilbyde en slags “semi custom design” af samtlige deres produkter. Det betyder at du kan vælge mellem forskellige farver og farvekombinationer samt hvilket tilbehør du vil have med. Pioneer kommer i to udgaver den lille Pioneer 9, og den store Pioneer 12, hvor nummeret referere til bredden i tommer.  Vi har testet den store, Pioneer 12.

Specifikationer

 • Materiale: Kraftig 1000 denier CORDURA® Nylon
 • Indvendig vandtæt DWR coating
 • Dimensioner: 12” x 7.5” x 4”
 • Volumen 5,7 liter.
 • Udstyr:Kompresionsremme og alt i stropper
 • Extra lange lynlåssnore
 • Bærestrop
 • Vægt: 266 gram
 • Håndsyet i Portland, Oregon med livsvarig garanti
 • Pris: 77 US$ basis
 • Ekstratilbehør koster 12US$ pr styk

Afprøvning
Der er ikke noget fancy og High-Tech over Pioneer 12.  Her er tale om en “oldschool”  hoftestaske i en meget høj håndværksmæssig standard, men med alle de stropper og ekstra lommer du kan ønske dig, så du aldrig løber tør på features og funktionalitet i takt med at nye behov og anvendelser melder sig. Som basis leveres den uden tilbehør, hvorefter du kan tilkøbe ekstraudstyr eller bruge det du i forvejen har. Den kan bruges på fire måder, som en hoftetaske, en skuldertaske, en håndtaske og en styrtaske. De enkelte remsæt tilkøbes som ekstraudstyr, eller der benytter noget eksisterende. De enkelte remsæt er af meget høj standard hvor specielt de patentered Uraflex beslag imponerer.  Hofteremmene fås i to størrelser, så du slipper for uoverflødig  længde.  Styrkit remmene er med velco. Alle remme tages let af med den smarte fjederbelastede låsemekanisme, som sidder på remmene og herved frigår stropperne på tasken,så de også kan bruges til andre standard remme, eller fastgørelse af noget helt tredie.

Selve tasken er ret stor, men passer alligevel i bredden så den også kan finde plads på en landevejsstyr. Tasken har et stort rum som har fuld lynlås så der er fuld adgang til de mange rume og lynlåslommer indvendig. Der er endvidere to velcostraps så der kan fæstnes andre af North St Bags mindre produkter indvendigt. Udvendig på fronten er en større lynlåslomme. Alle lynlåse er med vindflap og har ekstra lange snore så de lette at åbne og lukke.

Selvom 6 liter ikke umiddelbart lyder af meget kan der findes plads til utroligt meget i tasken. På alpeturen havde jeg således en Ipad Mini, solbriller, et systemkamera, batterier samt andre fornødenheder. Den er brugt  både på turcyklen monteret på styret samt på mountainbike på  som Hip Back.  Styrtasker og høj vægt har aldrig været nogen god kombination specielt når de sidder traditionelt monteret via beslag langt fremme forsn styret. Ved at bruge remme kommer Pioneer tasken ind under styret, hvilket påviker styreegenskaber mindre. Til gengæld er der sp lidt sværere adgang til selve tasken. Naturligvis er en taske som Pioneer 12 et kompromis, men f.eks på ferie eller weekendture er den oplagt da man altid kan have den med sig med alle sine vigtige og værdifulde ejendele, og ikke mindst du slipper for alle mulige besværlige beslag. Forarbejdning og slidstyrke virker overbevisende.

Konklusion
North St. Bags Pioneer 12 er et alsidigt produkt til det aktive menneske  som gerne vil kunne medbringe sine fornødenheder på forskellige måder.  Den håndværksmæssige forarbejdning er iorden og samtiidg støtter du en ansvarlig produktions- og markedsføringstrategi.

Link

 

 

CYKELPORTALEN