CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Outwet er en italiensk virksomhed beliggende i hjertet af Italien.  Outwet er specialister i svedundertøj.  Det er fremstillet i en ny type mikrofiber som...

Outwet er en italiensk virksomhed beliggende i hjertet af Italien.  Outwet er specialister i svedundertøj.  Det er fremstillet i en ny type mikrofiber som er kendetegnende ved lav vægt og høj transportevne i kombination med god isoleringsevne og antibakteriel effekt.  Selv siger de at det skulle være bedre end rent uld. Vi har testet to af deres produkter specielt egnet til den kolde årstid.

Outwet Subzero
Denne langærmede svedtrøje er med noget som Outwet kalder ”WP3 vindstop” .  Svedtrøjen er som resten af Outwets sortiment fremstillet af den unikke microfiber Dryarn.  Dryarn giver tøjet en høj isolerende evne, der er mere isolerende end uld. Materialet holder sig desuden altid tørt, da det ikke absorberer vand, damp eller sved – men i stedet transporterer det til det næste lag tøj.  Vejl. udsalgspris kr. 599,-

Outwet Under helmet hue
Denne hue er vel det man i “gamle” dage kaldte for en elefanthue, men Outwet har tilføjet en masse nye funktionalitet som er specielt tilegnet vintercyklisten. ”Under Helmet” er – med sin pasform, ekstra længde og net, der kan trækkes op foran næse og mund. Den er fremstillet af den kendte Dryarn microfiber, som benyttes i de øvrige Outwet produkter.

Dryarn absorberer ikke vand, damp eller sved og overskydende fugt afgives til den omgivende luft. Samtidig er Dryarn mere isolerende end uld. Vægt 21 gram.  Vejl udsalgs pris Kr. 249,-

Afprøvning
Outwet opererer med det de kalder one size på flere af deres produkter. Det vil sige at materialet er så elastisk at det skulle passe på enhver uanset størrelse.  Når man pakker SubZero ud, er det første indtryk, “at den godt nok er for lille”, men det bliver stort set gjort til skamme så snart den tages på.  Pasformet på kroppen er helt ok, mens jeg syntes det kniber lidt med længden på ærmerne som jeg godt kunne ønske en anelse længere. Naturligvis er trøjen meget stramtsiddende men på ingen måde ubehagelig. Faktisk er det kun lige når man tager den på at man mærker det stramme fit.  Subjektivt syntes jeg den føles kold at have direkte på huden indtil man får varmen.  Svedtransport og specielt mangel på lugtgener efter længere tids brug er helt i særklasse.  Den vindtætte front er syet på foran og sidder helt fast, så man ikke i praksis bemærker den.  Den er faconsyet forneden så den ikke kommer i vejen med ens ben når man cykler.  Den vindtætte front er genial til de dage hvor lige netop en almindelig cykeltrøje er for lidt, og en vindjakke for meget.  Her kommer den virkelig til sin ret.

Dryarm elefanthuen er ligesom trøjen også i one size og sidder naturligvis tæt.  I modsætning til stort set alle andre elefanthuer jeg har prøvet har Outwet meget bedre pasform omkring næse/mund regionen. Der er ventilation i stoffet omkring øre og næse mund. Den fungerer i praksis fint og gør bl. a at man bedre kan høre. Stoffet er dejligt tyndt og der er ingen problemer med at have den under hjelmen. Den er yderst behagelig at have på og bliver sjældent for varm at have på.

Konklusion
De to produkter fra Outwet er begge produkter man  hurtigt kommer til at sætte pris på når det er koldt.  Under helmet huen er rigtig god på de rigtigt kolde dage, hvor det er svært at finde noget som er bedre. Svedundtrøjens største force er til de midt imellem dage hvor en almindelig cykeltrøje er for lidt og en vindjakke for meget.

Link

CYKELPORTALEN